Mitä kysyä Tinderissä - tenttaus vai huumori?

09.04.2023

Tässä blogikirjoituksessa pohditaan, mitä kysyä Tinderissä – kannattaako lähestyä huumorilla vaiko työhaastattelijan elkein?

Uuden mätsin kanssa kannattaa heti alkuun pyrkiä löytämään mielenkiintoisia keskustelunaiheita. 

Sillä on myös väliä, miten pitkälle toisen kanssa haluaa edetä: onko tavoitteena syvempi yhteys vai pelkkä lyhyt hauskanpito?

Tinder kysymyksiä kannattaa käyttää harkiten ja pysyä hyvän maun rajoissa, mutta niihin kannattaa aina tuoda mukaan omaa persoonaa.

Tämän blogikirjoituksen aihealueet:

 • Mitä kysyä Tinderissä mätsiltä
 • Hyviä Tinder kysymyksiä
 • Tinder kysymyksiä pilkettä silmä kulmassa
 • Kysymyksiä joita kannattaa välttää Tinderissä

Hyviä Tinder kysymyksä

Se mitä mätsiltä kannattaa kysyä Tinderissä, riippuu teidän suhteenne tasosta.

Romanttisessa mielessä kiinnostavaa henkilöä kannattaa lähteä lähestymään kysymällä hänen perheestään ja ystävistään, mielenkiinnon kohteistaan sekä unelmistaan.

Joskus paikallaan voi olla myös kysymykset liittyen tulevaisuuden suunnitelmiin vaikkapa perheen perustamisen suhteen - mutta tässä kannattaa olla hyvin hienovarainen. 

Liiallinen tungettelu voi vaikuttaa mätsistä epätoivoiselta.

Myös toisen henkilön profiili vaikuttaa siihen mitä kysyä Tinderissä. Vastapuolen profiilista voi poimia tietoja, joiden pohjalta voi kysyä tarkentavia kysymyksiä hänestä.

Hyviä Tinder kysymyksiä on esimerkiksi:

 • Oletko läheinen perheesi kanssa? Tämä kertoo siitä, kuinka korkealle hän arvottaa läheisensä ja perheensä. Vastauksesta riippuen voi myös esittää jatkokysymyksen: miksi/miksi et? Voit myös jatkaa keskustelua kysymällä millainen hänen perheensä on ja ketä siihen kuuluu.
 • Mitä teette yleensä ystäviesi kanssa? Tämän kysymyksen avulla saa selville sen, onko hänellä laaja ystäväpiiri ja miten hän viettää vapaa-aikaansa.
 • Ketä ihailet? Tämä kysymys paljastaa hänen arvomaailmansa: vastaako hän jonkun läheisen ihmisen vai kenties julkisuuden henkilön?
 • Millainen parisuhdehistoriasi on? Toki ketään ei pidä tuomita entisten parisuhteiden vuoksi, mutta tämä voi vähän auttaa hahmottamaan hänen kykyään sitoutua. Älä kuitenkaan aloita suoraan keskustelua hänen existään.
 • Mistä piirteistä pidät itsessäsi? Vastauksesta voi päätellä sen, onko mätsi hyvin ulkonäkökeskeinen vai valitseeko hän mieluummin itseään kuvaavan luonteenpiirteen.
 • Mitä pelkäät eniten? Vastauksesta riippuen voidaan päätellä kuinka vakavasti otettava vastapuoli on – syvällisempi tyyppi avautuu varmasti aiheesta enemmän.
 • Onko sinulla bucket list ja mitä listalla on ensimmäisenä? Tämän kysymyksen avulla saat tietää mätsin suunnitelmia ja unelmia tulevaisuudelle. Samalla voitte vertailla kuinka samanlaisia haaveenne ovat ja voisiko niitä toteuttaa yhdessä.
 • Millainen olisi unelmiesi kumppani? Mätsin vastaus kertoo sinulle heti sen, oletko juuri sinä sellainen henkilö jota hän etsii.
 • Onko sinulla jotain erityistaitoja? Tämän tyyliset kysymykset voivat johdattaa keskustelua esimerkiksi harrastusten pariin. Tämä myös osoittaa vastapuolelle sen, että kysyjä on todellakin kiinnostunut hänestä.
 • Mikä on sinun lempielokuva, -bändi tai -kirja? Kysymyksen voi räätälöidä omien mielenkiinnon kohteiden mukaan ja mainita samalla oman suosikkinsa.

Tinder kysymyksiä pilkettä silmäkulmassa

Huumorintaju ja pilke silmäkulmassa voivat toki johtaa syvempään yhteyteen, ja tällaista lähestymistapaa kannattaa käyttää tutustumisen alkuvaiheessa.

Vitsikkäillä heitoilla ja kepeällä otteella saa varmasti kiinnitettyä mätsin huomion.

Hauskanpito myös yhdistää ihmisiä ja saa keskusteluun hieman keveyttä.

Tässäkin tapauksessa kannattaa tutustua mätsin profiiliin ja pohtia, kuinka ronski huumorintaju vastapuoleen voisi vedota.

Lähtökohtaisesti kaikkien kanssa voi ja pitää käyttää pientä huumoria sekä flirttailevaa otetta, jotta keskustelu pysyy monipuolisena ja mielenkiintoisena.

Mitä kysyä Tinderissä, jos haluaa lisätä keskusteluun huumoria:

 • Mikä on sinun lempi meemi? Hänen valitsemansa meemi kertoo paljon huumorintajusta – tai sen puutteesta.
 • Mikä on nolointa, mitä sinulle on tapahtunut? Tästä vastauksesta voi päätellä kuinka vakavasti hän itsensä ottaa ja millaisiin ongelmiin hän on mahdollisesti elämässään joutunut.
 • Jos olisit supersankari, mikä olisi supervoimasi (ja nimesi)? Tämä kysymys voi kertoa henkilön luonteesta enemmän kuin arvaatkaan. Henkilöstä riippuen vastaus voi olla hyvinkin hauska, mutta toisaalta myös paljastaa todellisen symppiksen.
 • Millaiset olisivat painajaismaiset Tinder treffit? Kysymystä voi myös jatkaa: oletko ollut koskaan kamalilla Tinder treffeillä?
 • Mikä on henkinen ikäsi ja miksi? Usein ihmiset tuppaavat vastaamaan fyysistä ikäänsä vähemmän – mutta henkinen ikähän onkin se tärkein, eikö?
 • Mitä teet yksin kotona, kun muut ei ole näkemässä? Vastaus voi olla hyvinkin hauska, mutta voi myös olla, että mätsi ei uskalla vastata tähän kysymykseen rehellisesti!
Huumorilla pääsee pitkälle Tinderissä - hyvä nyrkkisääntö on ottaa alussa rennosti.

Mitä kirjoittaa Tinder bioon?

Kysymyksiä joita kannattaa välttää Tinderissä

Vaikka Tinderissä kannattaakin aina olla oma itsensä, on olemassa muutamia kysymyksiä, joihin ei kannata turvautua uuden tuttavuuden kanssa.

Työhaastattelumainen tenttaaminen kannattaa unohtaa heti alkuunsa. 

Te olette tutustumassa ja tavoitteena on rento keskusteluyhteys, joten liian tarkat työaiheiset kysymykset voivat saada mätsin mielen harhailemaan työasioihin.

Sen lisäksi hyvin henkilökohtaiset aiheet kannattaa ottaa esille vasta pidemmän tutustumisen jälkeen. 

Edellä mainittujen lisäksi kannattaa myös suosia mielikuvituksellisia ja jopa hieman haastavia kysymyksiä – unohda perinteiset Tinder kysymykset kuten "mitä kuuluu", "miten on päiväsi mennyt" tai "mitä ajattelit viikonloppuna tehdä".

Näitä ei kannata kysyä Tinderissä:

 1. Liian henkilökohtaiset tai tungettelevat aiheet.
 2. Tylsät ja mitäänsanomattomat kysymykset, jotka eivät paljasta henkilöstä mitään.
 3. Työhön ja opiskeluun liittyvät asiat – ne ovat tylsiä, mutta myös luultavasti helposti selvitettävissä henkilön profiilista.
 4. Kuulumisten kysyminen, mikäli ette ole vielä keskustelleet mitään muuta.

Älä kysele uudelta mätsiltä kuulumisia, koska niin tekee 10 muutakin joka päivä - ole omaperäinen!

Yhteenveto

Teidän keskinäinen suhteenne sekä toiveet suhteen etenemisestä vaikuttavat siihen, mitä kannattaa kysyä Tinderissä.

Usein suhde syvenee itsestään, jos kemiaa löytyy jo valmiiksi. Oikeanlaisilla kysymyksillä tutustumista voi kuitenkin vauhdittaa.

Usein kysymykset mätsin perheestä ja ystävistä sekä unelmista ja tulevaisuuden suunnitelmista auttavat tuntemaan toista paremmin.

Myös huumorintajua kannattaa ottaa kysymyksiin mukaan, jotta tunnelma pysyy kevyenä ja tutustuminen helppona.

Sen sijaan tylsät ja mitäänsanomattomat kysymykset (tai liian tenttaavat työhaastattelumaiset utelut) kannattaa jättää kokonaan väliin.

Seuraaville vinkeillä voit syventää Tinder mätsiin tutustumista:

 • Tutki mätsin profiilia ja etsi sieltä asioita, joista kysyä tarkemmin.
 • Kysele mätsin perheestä ja ystävistä.
 • Kartoita toisen unelmia ja tulevaisuuden suunnitelmia.
 • Pidä keskustelua hauskana ja keveänä.
 • Älä tenttaa, kuulustele tai jankkaa!
 • Osoita kysymyksillä olevasi toisesta kiinnostunut.
 • Ja viimeisenä: ole rohkea ja omaperäinen!

Mitä kysyä Tinderissä - FAQ

Mitä kannattaa kysyä Tinderissä?

Kysymykset riippuvat pitkälti siitä, missä vaiheessa suhteenne mätsin kanssa on - ja kuinka pitkälle haluaisitte edetä. Yleensä vastapuolen profiiliin ja persoonaan liittyvät kysymykset ovat hyviä. Joskus kannattaa myös käyttää huumoria.

Mitä ei kannata kysyä Tinderissä?

Liian tenttaavat ja työhaastattelumaiset kysymykset kannattaa unohtaa. Myöskään liian tylsät ja mielikuvituksettomat kysymykset eivät innosta.

Onko hyvä Tinder kysymys hauska?

Huumori sopii aina hyvin keskustelun avaukseksi, mutta huumorin kannattaa olla alussa neutraalia - eli älä heitä vaaleatukkaiselle naiselle blondivitsiä tai Kallelle pikku-Kalle vitsiä. Nämä henkilöt todennäköisesti eivät pidä kyseisistä vitseistä, joten tunnustele tilannetta ensin.

Mistä tietää, mitä voi kysyä Tinder mätsiltä?

Mätsin profiilista voi löytää paljon aiheita joista kysyä. Esimerkiksi harrastukset ja mielenkiinnonkohteet ovat hyviä aiheita. Joskus profiilista voi päätellä jotain huumorintajusta, jolloin voi esittää myös hauskoja kysymyksiä.

Mitä tehdä, jos ei keksi Tinder mätsiltä kysyttävää?

Yleensä ongelmana on vain mielikuvituksen puute. Aina voi mennä toisen profiiliin ja etsiä sieltä inspiraatiota. Myös kysymykset perheestä, ystävistä tai harrastuksista toimivat aina.

Jos vastapuolen esittelyteksti on tyhjä ja profiili ei herätä kiinnostusta, ei niinä kohtaa kannata käyttää liikaa eforttia kyseiseen henkilöön. Tinderin algoritmin kannalta keskustelu kannattaa avata, mutta älä yliajattele.

Voiko Tinderissä kysyä henkilökohtaisia kysymyksiä?

Todella henkilökohtaiset ja arkaluontoiset kysymykset kannattaa suosiolla jättää myöhempään tutustumiseen. Tinder keskustelu kannattaa ainakin aloittaa kevyemmin ja jatkaa syvempään tutustumiseen, mutta henkilökohtaisuuksien kanssa täytyy olla varovainen.