Tinder usein kysytyt kysymykset - Deittiopas vastaa!

Deittiopas esittelee seuraavaksi Tinder usein kysytyt kysymykset.

Olen poiminut yli 30 usein kysyttyä kysymystä Tinderistä.

Huomio! Tästä artikkelista saat oikeasti vastauksia kysymyksiin, etkä vain niitä kliseisiä "kokeile myöhemmin uudelleen" -ohjeita.

1. Mikä on Tinder?

Tinder on yhdysvaltalainen deittisovellus, joka on lanseerattu vuonna 2011. Tinderin on kehittänyt kaksi yhdysvaltalaismiestä, Sean Rad ja Justin Mateen.

Tinderiä käyttää maailmalla yli 75 miljoonaa ihmistä. Tinder Suomi omaa yli 100 000 käyttäjää, ja se on maailman (sekä Suomen) suosituin deittisovellus.

Voit käyttää Tinderiä ilmaiseksi tai maksullisten versioiden kautta. Nykyään ilmaisversio on todella rajallinen, joten käyttäjän on lähes pakko maksaa sovelluksen käyttämisestä.

2. Miten Tinder toimii?

Tinder algoritmi rakentaa jokaiselle profiilille "ELO Scoren". Mitä korkeampi score on, sitä paremmin profiili menestyy Tinderissä. Esimerkiksi "5-6" arvosanan profiilit eivät tule saamaan mätsiksi niitä kaikkein komeimpia/kuumimpia ihmisolentoja.

Nykyään Tinderissä absoluuttinen ulkonäkö ei takaa menestymistä. Käyttäjän tulee opetella yli 15 tärkeää algoritmin osa-aluetta, jos sovelluksessa haluaa päästää "A-tieriin".

Jos haluat oppia saamaan hyvän ELO scoren, lue minun laatima "Tinder algoritmit" -artikkeli.

3. Miten tehdä uusi Tinder tili?

Tinder tili on ilmainen avata, ja aikaa menee vain pari minuuttia. Alla on selkeät ohjeet, kuinka tilin avaaminen tapahtuu:

 1. Lataa Tinder sovellus Google Playsta tai App Storesta.
 2. Rekisteröity Google-tilillä, Facebookilla tai puhelinnumerolla.
 3. Anna perustiedot, kuten Nimi ja ikä (nimeä ei voi muuttaa myöhemmin).
 4. Lisää 2-6 kuvaa.
 5. Valitse mielenkiinnon kohteet, kuten Netflix ja kuntosali.
 6. Valitse seksuaalinen suuntautuminen (nykyään runsaasti vaihtoehtoja).
 7. Estä yhteystietojasi puhelinnumeron tai sähköpostin avulla.

Tämän jälkeen voit viimeistellä Tinder profiilin, laatimalla hyvän bion. Voit myös linkittää profiiliin Instagramin sekä Spotifyn.

Jos haluat katsoa vielä kuvat jokaisesta vaiheesta, katso ohjeet tästä linkistä.

4. Mitä kirjoittaa Tinder bioon / mitä kirjoittaa tinder profiiliin?

Deittioppaalta kysytään jatkuvasti, että mitä tinder bioon tulee kirjoittaa tai mitä laittaa tinder bioon. No, mitä tinder profiiliin kannattaa kirjoittaa?

Hyvä Tinder bio on seuraavanlainen:

 1. Lyhyt ja ytimekäs (vältä pitkiä tekstipötköjä).
 2. Biossa ei saa koskaan olla mitään negatiivista, ei edes tärkeistä arvoista (käy nämä asiat lävitse henkilökohtaisesti mätsin kanssa).
 3. Lisää CTA, eli Call to Action - sen tavoitteena on saada vastapuoli aloittamaan keskustelu.
 4. Älä kirjoita bioon kliseitä, kuten "Kyykkään salilla ja Alkossa".
 5. Jos mielikuvitusta riittää, voit kertoa huumorin kautta jotakin itsestäsi.

Jos haluat kirjoittaa hyvän Tinder bion, lue Deittioppaan ohjeet siihen tästä linkistä.

5. Miten saada Tinder matcheja?

Tinderissä saa matcheja, jos profiili seuraa algoritmeja. 

Tässä muutama tärkeä vinkki:

 1. Lisää 2-6 laadukasta kuvaa, mutta älä yhtään huonoa.
 2. Kirjoita bioon edes jotakin.
 3. Lisää Spotify ja Insagram.
 4. Älä swaippaa kaikkia profiileja oikealle tai vasemmalle.
 5. Kirjoita jokaiselle mätsille ja vastaa jokaiseen viestiin.

Pelkästään edellä mainituilla vinkeillä sinun tulee saada mätsejä, mikäli et asu jossakin 100 ihmisen kylässä - jossa muita Tinder käyttäjiä ei ole.

Jos olet noudattanut Deittioppaan vinkkejä etkä saa siltikään mätsejä, on tilisi solmussa. Silloin sinun tulee laittaa viestiä Tinderin asiakastukeen, jossa tilisi "bootataan". Kun Tinderin asiakaspalvelusta tulee sinulle viestiä asian olevan hoidossa, alkaa Tinderisi laulamaan.

6. Miten aloittaa tinder keskustelu / miten avata Tinder keskustelu?

Älä aloita keskustelua kliseillä, kuten "moi" tai "miten menee". Nämä ovat todistetusti huonoja, olipa kyseessä mies tai nainen. Ei kukaan jaksa vastata mitään fiksua noihin avauksiin.

Mieti jotakin henkilökohtaista vastapuolen profiilista, ja keskity siihen. Jos vastapuolella on kuva koirasta, on esimerkiksi se hyvä jäänmurtaja. Voit myös kokeilla jotakin kysymystä, ja toivoa siihen vastausta - esimerkiksi "Tiedätkö, mitä kenguru ei voi tehdä, ja ihminen voi". Vastaus olisi, että hyppiä takaperin. 

Pointtina on, että erotut edes jotenkin massasta. Naiset saavat jopa 10:ltä mieheltä viestiä samaan aikaan, joten "moi" ei ole hyvä vaihtoehto.

7. Miten näen Tinder tykkäykset?

Tinder tykkäykset näkee vain Tinder Goldin ja/tai Tinder Platinumin kautta. Eli sinun tulee ostaa jompi kumpi näistä lisäpalveluista.

8. Miten peruuttaa Tinder Gold / miten poistaa Tinder Gold?

Moni kysyy minulta, että miten tinder gold poistetaan tai miten lopettaa tinder gold tilaus. Prosessi on hyvin yksinkertainen.

Tilaus tulee lopettaa sovelluskaupassa, eli esimerkiksi Google Playssa. Etsi sieltä kohta "Maksut ja tilaukset", ja klikkaa "Tilaukset". Sen jälkeen näet Tinder Goldin, jota klikkaamalla voit lopettaa tilauksen. Tilaus on voimassa tilausjakson loppuun asti.

Huomio! Tinder sovelluksen poistaminen tai Tinder-tilin lopettaminen eivät lopeta tilausta. Se tulee erikseen lopettaa sovelluskaupassa.

9. Miten lopettaa Tinder tilaus / miten perua Tinder tilaus?

Miten peruutan Tinder tilauksen tapahtuu samalla tavalla, kun äsken neuvottu Tinder Goldin lopettaminen. Eli jokaista tilausta koskee samat perusperiaatteet - voit lopettaa tilauksen sovelluskaupassa.

10. Miten poistaa Tinder / miten poistaa Tinder tili?

Moni varmasti miettii, että miten tinder poistetaan. 

Alla on siihen yksinkertaiset ohjeet:

 1. Avaa Tinder sovellus.
 2. Mene asetuksiin (oikea yläkulma).
 3. Rullaa näkymä aivan alas, ja klikkaa "Poista tili".
 4. Sen jälkeen sinun tulee vielä valita poistamisen syy, ja vahvistaa toimenpide.

Jos Tinder ei anna poistaa tiliä, on tilisi jumissa (todella yleistä). Silloin tulee jälleen kerran laittaa viestiä asiakastukeen, jossa tili bootataan. Sen jälkeen voit poistaa tilin yllä olevan ohjeistuksen mukaisesti.

11. Miksi Tinder ei toimi?

Tinderin käyttäminen vaatii hyvän nettiyhteyden - kaikki perustuu vakaaseen nettiin. Jos nettiyhteys on huono tai käytät VPN:ää, voi ongelma olla siinä.

Toinen yleinen ongelma on vanha Tinder sovellus, joka tulee päivittää.

Kaikkein yleisin syy ongelman taustalla on kuitenkin se, että olet halunnut aloittaa Tinderin alusta. Eli olet poistanut tilin ja tehnyt sen perään uuden - tämän tehtyäsi tilisi ei tule toimimaan enää oikein. Sinun tulee odottaa 92 päivää, ennen uuden profiilin luomista!

Tästä voit lukea lisää "Tinder algoritmit" -artikkelista.

12. Milloin Tinder päivittää sijainnin?

Tinder päivittää sijainnin, kun avaat sovelluksen hyvällä nettiyhteydellä. Sijainnin päivittämisessä voi olla kuitenkin jopa vuorokauden viive. 

Jos Tinder mätsi sanoo olevansa matkoilla ja sijainti näyttää olevan 1 km, ei kyse ole välttämättä siis valehtelusta. Tinder sovellus ei aina toimi reaaliajassa, ainakaan sijainnin suhteen.

13. Miksi Tinder ei ole saatavilla?

Tinder ei ole välttämättä saatavilla, jos käytät VPN:ää tai verkkoyhteys on huono. Tinder ei enää toimi kaikkein vanhimmilla älylaitteilla.

Jos edellä mainitut asiat ovat kunnossa, tarkista sovelluskaupan asetukset. Jos sinulla on "lapsilukko" päällä, et löydä Tinderiä - sovelluksen ikäraja on K18.

14. Miksi Tinder ei löydä ketään?

Jos Tinder ei löydä ketään vaikka nettiyhteys on kunnossa ja olet vähintäänkin keskisuuressa kaupungissa, on Tinder sovelluksessa ongelma.

Voit kokeilla ratkaista ongelman näin:

 1. Kirjaudu ulos Tinderistä
 2. Poista sovellus
 3. Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen
 4. Nollaa verkkoasetukset
 5. Lataa Tinder sovellus uudelleen ja kirjaudu sisään

Jos tämä ei auta, tulee Tinder tili nollata asiakaspalvelun toimesta. Asiakaspalvelun kautta tilin saa aina nollattua, jos se on selkeästi jumissa - eikä omat konstit auta.

15. Tinder kuinka monta tykkäystä päivässä?

Ilmainen Tinder antaa tehdä vain 15-20 tykkäystä päivässä (riippuu sovellusversiosta). Sen jälkeen tulee odottaa 12 tuntia, ja saman voi toistaa.

Maksulliset Tinder tilaukset eivät omaa mitään rajoituksia tykkäysten suhteen.

16. Mitä Tinder merkit tarkoittaa?

Alla on listattuna yleisimmät Tinderin merkit ja symbolit:

 • Vihreä sydän = tykkäys eli pyyhkäisy oikealle
 • Punainen X = ei tykkäystä eli pyyhkäisy vasemmalle
 • Tinder sininen tähti = SuperLike
 • Violetti salama = Tinder Boost
 • Keltainen nuoli = kumoa toiminto
 • Sininen "check-merkki" = vahvistettu Tinder profiili
 • Musta liekki = Tinder Platinium

17. Tinder Boost miten toimii?

Tinder boost iskee profiilisi korttipinon kärkikahinoihin 30 minuutin ajaksi. Profiilisi näkyy 10x useammin muille käyttäjille. Tinder Boost hinta on yksittäisenä ostona 8,99 €.

Huomio! Jos olet selannut alueesi kaikki käyttäjät lävitse, ei Tinder Boost tule antamaan mitään lisäarvoa. Eli toiminto kannattaa vain, kun koskematonta maaperää on runsaasti.

18. Miksi Tinder ei löydy Play kaupasta?

Jos Google-tilin asetuksissa on "lapsilukko", ei Tinderiä löydy. Eli muista tarkistaa, että kaikki sovellukset ovat näkyvillä - eikä vain lapsille tarkoitetut.

Tinderin lataaminen myös edellyttää, että Google-tili on vahvistettu iällä. Se tapahtuu joko luottokortilla tai laittamalla kuva ajokortista. Luottokortilla vahvistus onnistuu 1-2 minuutissa, jonka jälkeen deittisovelllukset ovat ladattavissa.

19. Miten poistaa Tinder match?

Tinder match poistetaan seuraavalla tavalla:

 1. Avaa keskustelu kyseisen matchin kanssa.
 2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta "sinistä kilpeä".
 3. Valitse "Poista osuma käyttäjästä X".

Huomio! TInderin algoritmi rankaisee, jos poistat mätsejä. Tämän takia Deittiopas ei suosittele sitä tekemään, jos sille ei oikeasti ole syytä - ja harvoin on.

Esimerkiksi ignooraaminen tai ghostaus ei ole mielestäni pätevä syy poistaa mätsiä, koska se tosiaan vaikuttaa negatiivisesti profiilisi ELO Scoreen.

Jos toinen käyttäjä ahdistelee sinua, niin silloin mätsin poistaminen ei riitä - sinun tulee  raportoida kyseinen käyttäjä.

20. Mitä on Tinder huippu poiminnat?

Tinder kerää päivittäin sinun profiiliisi sopivia pareja huippupoimintoihin. Esimerkiksi yhteiset kiinnostuksen kohteet ovat yksi kriteeri poiminnalle.

21. Miksi en saa Tinder pareja?

Tässä muutama syy, miksi et saa Tinder pareja:

 1. Tinder profiili / tili on jumissa - boottaa tilisi olemalla yhteydessä asiakastukeen.
 2. Huonot Tinder kuvat - Tinder profiili on niin vahva, kuin profiilisi huonoin kuva. Yksikin huono kuva voi aiheuttaa joukkokadon. 
 3. Huono Tinder bio - jos Tinder bio sisältää negatiivisuutta, rasismia, seksistisiä kommentteja tai jotakin muuta vastaavaa, et varmasti saa pareja.

Jos sinulla on Deittioppaan vinkkien mukainen bio sekä kuvat etkä saa yhtään paria, on silloin vika sovelluksessa - eli se tulee bootata.

Jokainen profiili tulee saamaan edes joitakin pareja, edes vahingossa tai boteilta. Jos niitäkään ei siis saa, on vika sovelluksessa/tilisi on jumissa.

22. Miten pitää Tinder keskustelu yllä?

Tinder on etenkin miehillä selviytymistaistelua - jokainen nainen saa viestejä useilta miehiltä samaan aikaan. Naisilla laadukkaan parin löytäminen on puolestaan vaikeaa. Suurin osa miehistä on luontaisen vietin perässä, eli petipuuhiin tulisi päästä.

Tärkeintä on ylläpitää keskustelua, olla hauska ja esittää joitakin kysymyksiä. Tinderin algoritmit ovat sitä mieltä, että toisen puhelinnumero tulisi saada 20-30 viestin sisällä. Viimeistään.

Jos toinen osapuoli esittää kysymykset kuin poliisikuulustelussa tai vastaukset ovat vain yhden sanan mittaisia, älä tuhlaa aikaasi. Kyseinen henkilö vastaa vain kohteliaisuuttaan. Jos toinen osapuoli on kiinnostunut, vastaukset tulevat kokonaisina lauseina - silloin keskustelun ylläpitäminen ei tule olemaan ongelma.

23. Miten saada Tinder tili takaisin?

Jos Tinder tili on poistettu, eli sinun on bännätty, et tule saamaan sitä enää takaisin. Tästä on hurja määrä Tinder kokemuksia ympäri maailmaa - bännättyä tiliä et tule saamaan takaisin.

Näin voit kuitenkin aloittaa Tinderin alusta:

 1. Hanki uusi älylaite (uusi IP-osoite vaaditaan).
 2. Hanki uusi puhelinnumero, esimerkiksi netillinen prepaid.
 3. Tee uusi sähköpostiosoite.
 4. Ota uudet kuvat (vanhojen kuvien metadata ei saa siis näkyä).
 5. Älä linkitä enää Spotify ja Instagram.
 6. Älä käytä samaa maksukorttia tai maksutapaa, mitä aikaisemmin.
 7. Älä kirjoita samaa bioa, kuin aikaisemmin.

Näillä vinkeillä voit aloittaa Tinderin alusta, vaikka sinut olisi bannattu. Toki aikaa, vaivaa ja rahaa se tulee vaatimaan - olipa tilisi poistaminen sinun syytäsi, tai exän kosto sinulle. 

24. Millaiset ovat hyvät Tinder kuvat?

Tinderissä tulisi olla 4-6 hyvälaatuista kuvaa. Yhtäkään huonoa kuvaa ei saa olla - se voi karkottaa heti potentiaaliset mätsit pois.

Tällaiset ovat hyvät Tinder kuvat:

 1. Profiilikuva = kasvot näkyy, valoisa ja selkeä kuva, rajattu yläkroppaan.
 2. Lisää 1-2 harrastuskuvaa = eli kuvat, joissa teet jotakin aktiviteettia.
 3. Koirakuva = todistetusti kuva koiran kanssa lisää mätsin saamisen todennäköisyyttä jopa yli 100 %.
 4. Kaverikuva = lisää yksi kuva kaveriporukasta, koska se kertoo sosiaalisesta elämästä.
 5. Flow - viimeisen kuvan tulisi olla sellainen, että se suorastaan pakottaa swaippaamaan sinut oikealle. Kuva voi olla esimerkiksi sinusta Alpeilla, laskuvarjohyppäämässä tai sukeltamassa Aasiassa.

Älä lisää Tinderiin yhtään selfietä, salikuvaa, paidatonta peilikuvaa tai kännikuvia!

25. Miksi Tinder tili on estetty?

Tinder tili voi olla estetty, jos toinen käyttäjä on raportoinut sinut. Se voi olla seuraus seksistisestä viestittelystä, tai esimerkiksi ex-puolison kosto. Syyllä ei ole enää väliä, jos tilisi on poistettu. 

Et myöskään saa esiintyä toisena henkilönä.

Tinderin ehdoissa on toki maininta, että he voivat koska tahansa poistaa profiilisi. Asiakastuki ei tule antamaan syytä tilin estämiselle. Sen kanssa tulee vain elää, ja kokeilla aloittaa Tinder alusta aikaisemmin mainituilla vinkeillä (valitettavasti).

26. Miksi Tinder näyttää väärän ikäisiä?

Tinder sovellus omaa asetuksen, jossa käyttäjän iän voi valita väliltä 18-100 v. Kohdan "Ikäryhmä" alla on kuitenkin nappi "Näytä vain tähän rajaukseen sopivia". Jos se ei ole päällä, Tinder näyttää ikärajauksen ulkopuolelta myös profiileja.

27. Miten poistaa tykkäys Tinder?

Tinder tykkäyksen poistaminen onnistuu vain "Kumoa" -toiminnolla, joka on keltainen nuoli. Sitä voi käyttää vain maksullisen tilauksen kanssa. Ilmainen Tinder ei mahdollista tykkäyksen kumoamista.

28. Miten Tinder match toimii?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan: jos henkilö A tykkää B ja toisinpäin, tulee match. Molempien tulee siis tykätä toisistaan ristiin. Kun Tinder match on muodostunut, voi pari keskustella toisilleen. 

29. Miten poistaa Tinder kokonaan?

Tinder sovelluksen poistaminen ei poista tiliäsi. Tämä on yleinen virhe, minkä moni tekee - sitten myöhemmin parisuhteessa ihmetellään, miksi toisella on edelleenkin profiili Tinderissä.

Sinun tulee a) poistaa tili Tinder-sovelluksen asetuksissa b) lopettaa Tinder tilaus sovelluskaupassa.

Vasta näiden jälkeen olet vapaa. Kun olet poistanut tilin, Tinder säilyttää tietojasi 92 päivää GDPR:n mukaisesti. 

30. Miten aloittaa keskustelu Tinder parin kanssa?

On tärkeää keskustella jokaisen parin kanssa Tinderissä. Se on iso punainen lippu algoritmille, jos et keskustele jokaisen mätsin kanssa. Älä pyyhkäise profiilia oikealle, jos et aio keskustella.

Aloita keskustelu esimerkiksi arvoituksella tai jollain personoidulla viestillä. Älä aloita keskustelua kliseillä, joista "Mitä kuuluu" lienee kaikkein yleisin.

31. Milloin kysyä treffeille Tinder?

Tinder on "Hookup" sovellus, eli sovellusta ei ole tehty kirjekavereille. Tinder treffit tulisi sopia varsin nopeasti, tai ainakin puhelinnumero / somet kannattaa vaihtaa. Tinderissä hukutaan nopeasti viestitulviin, eli jollakin on erottauduttava joukosta.

Mikäli saat kiertoilmauksin pakit 2-3 kertaa, kannattaa kyseinen osuma unohtaa. Osa ihmisistä ei aio nähdä mätsejä livenä - ehkä kyse on juuri eronneesta tai muusta vastaavasta. Yritä päästä treffeille viimeistään 20 viestin jälkeen, mielellään jo aikaisemmin.

32. Miksi Tinder ei aukea?

Tinder ei toimi on yleinen ongelma - lähes kaikki negatiiviset Tinder kokemukset 2023 koskevat tätä asiaa. Jos sovellus ei aukea, tulee se yleensä päivittää. Tai sinun tulee päivittää älylaitteeseen uudempi käyttöjärjestelmä.

Tarkista myös nettiyhteys.