Tinder estäminen - näin estät henkilön Tinderissä!

02.05.2023

Onko Tinderissäsi henkilöitä, joiden kanssa et enää haluaisi olla yhteydessä ollenkaan? Ei hätää – näin tapahtuu Tinder estäminen.

Joskus eteen voi tulla sellainen tilanne, että matchin kanssa käyty keskustelu ajautuu epämukavaksi. Saatat myös kokea, että matchin kanssa ei löytynyt yhteistä kemiaa.

Ehkä haluaisit myös varmistua siitä, että Tinderissä ei tule vastaan epätoivottuja henkilöitä ollenkaan – esimerkiksi entisiä kumppaneita tai perheenjäseniä.

Deittiopas neuvoo kuinka saat estettyä jo olemassa olevat matchit tai ennakkoon ne henkilöt, joihin et halua törmätä Tinderissä.

Tämän blogikirjoituksen aihealueet:

 • Miksi Tinderissä estetään?
 • Tinder estäminen – miten se tapahtuu?
 • Kontaktien estäminen Tinderissä ennakkoon

Miksi Tinderissä estetään?

Yksi yleisimmistä on viesteillä pommittaminen – vastapuoli ei lopeta viestien lähettämistä, vaikka olisi jo saanut pakit tai hänelle ei olisi vastattu ollenkaan.

Joskus match alkaa käyttäytyä liian ahdistavasti, jolloin on parasta estää henkilö kokonaan. Matchin vitsit voivat olla epäsopivia ja loukkaavia, tai hän voi käyttäytyä muuten epäsopivasti.

Nettiahdistelu on yleinen ongelma, joten henkilön estäminen Tinderissä voi olla myös oman turvallisuuden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeä toimenpide. 

Vakavissa ahdistelutapauksissa täytyy henkilö muistaa estää myös kaikissa muissa kanavissa, joissa hän voisi mahdollisesti saada sinuun yhteyden.

Joskus Tinderissä halutaan myös estää jo valmiiksi henkilöt, joiden ei haluta näkevän omaa Tinder profiilia ollenkaan. Kyseessä voi olla entiset kumppanit tai vaikkapa perheenjäsenet, joille ei haluta näyttää omaa yksityiselämää Tinderissä.

Yleisimmät syyt Tinder estämiseen:

 • Ahdistava ja tungetteleva käytös
 • Häirintä
 • Viesteillä pommittaminen
 • Keskustelu ei suju henkilön kanssa
 • Tuttu henkilö johon ei halua törmätä Tinderissä

Oman Tinder-profiilin voi piilottaa esimerkiksi exältä tai perheenjäseneltä.

Miten estäminen Tinderissä tapahtuu?

Henkilön estäminen Tinderissä on itseasiassa yllättävän helppoa.

Estämällä henkilön, hän ei enää voi lähettää sinulle viestejä tai nähdä kuviasi. Hän ei pysty myöskään pääsemään käsiksi sinun tietoihisi Tinder sovelluksessa.

Huonona puolena voidaan todeta se, että henkilö voi kuitenkin aina tehdä uuden profiilin ja nähdä sinut sitä kautta uudelleen.

Estetyt henkilöt eivät saa ilmoitusta siitä, että olet estänyt heidät. Poistut siis vähin äänin heidän matcheistään.

Seuraavilla ohjeilla pääset helposti estämään ei-toivotut kontaktit Tinderissä.

Kuinka Tinder estäminen tehdään:

 1. Mene matchin profiiliin tai teidän väliseenne keskusteluun
 2. Paina yläreunassa olevia kolmea pistettä
 3. Valitse sieltä "Poista Tinder-pari" -vaihtoehto

Estämisen yhteydessä sovellus myös kysyy syytä estolle. Tällöin kannattaa vastata rehellisesti, mikäli kyseessä on käyttäjän epäasiallinen käytös. Tinder sovellus voi nimittäin myös poistaa tarvittaessa henkilöiden profiileja kokonaan.

Tinder estäminen on helppoa, mutta älä käytä toimintoa turhaan.

Mitä kirjoittaa Tinder bioon?

Henkilön estäminen Tinderissä yhteystiedoilla

Tinderissä on mahdollista myös estää henkilöitä ennakkoon käyttämällä heidän yhteystietojaan.

Tämä mahdollistaa sen, että esimerkiksi tutut henkilöt eivät näe Tinder profiiliasi tai epämieluisat henkilöt eivät voi tulla sinua vastaan sovelluksessa.

Henkilön estämiseen ennakkoon tarvitaan siis vain puhelinnumero tai sähköposti, jolla henkilö on rekisteröitynyt sovelluksen käyttäjäksi.

Estäminen siis vaatii sen, että henkilö on rekisteröitynyt Tinderin käyttäjäksi juuri niillä yhteystiedoilla jotka olet estämässä, eikä esimerkiksi prepaid-liittymällä.

Sinun täytyy antaa lupa Tinderille yhteystietoluettelosi käyttöön, jotta estäminen on mahdollista.

Tinder estäminen ennakkoon yhteystietojen avulla tapahtuu näin:

 1. Mene Tinder sovellukseen ja valitse profiilikuvake
 2. Mene asetuksiin
 3. Selaa alas, kunnes pääset valitsemaan "Estä yhteystiedoilla" -vaihtoehdon
 4. Tinder pyytää lupaa käyttää yhteystietoja, hyväksy se
 5. Yhteystiedot-välilehdeltä voit valita ne henkilöt, jotka haluat estää
 6. Valitse "Estä yhteystiedoilla"

Tuttuja voi estää suoraan heti Tinder-profiilia luodessa tai jälkikäteen.

Yhteenveto

Tinder estäminen on hyvä ominaisuus, sillä sen avulla voidaan taata turvallisempi ja mieluisampi käyttökokemus sovelluksessa.

Jos koet jonkun henkilön kanssa keskustelun epämukavaksi, kannattaa henkilö estää ihan huoletta.

Estetyt henkilöt eivät koskaan saa ilmoitusta siitä, että olet estänyt heidät. Häviät vain heidän matcheistaan vähin äänin.

Jos haluat estää henkilöitä näkemästä sinua ollenkaan sovelluksessa, voit myös antaa Tinderille oikeuden päästä yhteystietoihisi ja sitä kautta saat estettyä puhelinnumeron avulla henkilöitä.

Ohjeet Tinder estämiseen matchin kanssa:

 1. Avaa keskustelunne tai matchin profiili
 2. Paina kolmea pistettä
 3. Valitse "Poista Tinder-pari"

Ohjeet Tinder estämiseen yhteystietojen avulla:

 1. Mene Tinderin asetuksiin
 2. Valitse "Estä yhteystiedoilla"
 3. Anna sovellukselle pääsy yhteystietoihin
 4. Valitse listalta estettävät henkilöt

Tinder estäminen - FAQ

Miksi Tinderissä estetään?

Syynä Tinder estämiseen voi olla muun muassa häirintä tai epäasiallinen käytös. Myös viesteillä pommittaminen voi johtaa henkilön estämiseen Tinderissä. Yhteystietojen avulla voidaan mahdollistaa se, että vastaan ei tule epätoivottuja henkilöitä ollenkaan.

Miten Tinder henkilön estäminen tapahtuu?

Tinder estäminen tapahtuu sovelluksessa. Valitse estettävän henkilön profiili tai teidän yhteinen keskustelunne, paina kolmea pistettä ja valitse "Poista Tinder-pari".

Antamalla yhteystietojen käyttöoikeuden Tinderille, pääset myös asetusten kautta valitsemaan ennakkoon estettäviä henkilöitä.

Milloin kannattaa estää henkilö Tinderissä?

Jos koet välisenne kanssakäymisen ahdistavana, tungettelevana tai muuten epämiellyttävänä eikä pakkien antaminen ole tuottanut tulosta. Jos et haluaisi enää käydä keskustelua henkilön kanssa tai yhteydenpito on enemmän negatiivisen sävytteistä, kannattaa henkilö estää.

Miksi Tinder match esti minut?

Voi olla, että olet laittanut liikaa hänelle viestejä. Ehkä hän kokee, että olet ollut asiaton tai teidän yhteytenne ei muuten vain ollut oikealla tasolla.