FWB - mitä se tarkoittaa?

15.04.2023

FWB eli "Friends With Benefits" tarkoittaa ystävyyssuhdetta, jonka perustana on säännöllisen epäsäännöllinen seksi.

Kyse ei ole kuitenkaan puhtaasta seksistä, sillä FWB suhde sisältää muutakin yhdessä tekemistä - kuten koiran ulkoiluttamista.

Deittiopas antaa tässä artikkelissa vinkkejä, kuinka FWB-kaverin voi löytää deittisovelluksesta.

Kerron myös friends with benefits-suhteen plussat ja miinukset.

Tämän blogikirjoituksen aihealueet:

 • Miten löytää FWB Tinderistä
 • Friends with benefits plussat
 • Friends with benefits miinukset
 • Miten lopettaa FWB suhde
 • FWB vs. FB - mitä eroa niillä on
 • FWB kokemuksia

Miten löytää FWB Tinderissä?

Tinder on oikeasti monipuolinen deittisovellus, josta voi löytää seuraa jokaiseen tarpeeseen - loppuelämän aviopuolisoksi tai FWB-suhteeseen.

FWB tinderistä ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, koska mätsien saamiseen vaaditaan aina hyvä Tinder profiili.

Näin löydät todennäköisimmin fwb-kaverin Tinderistä:

 1. Tee laadukas Tinder profiili, eli lisää hyvälaatuisia kuvia ja kirjoita oikeasti hyvä esittelyteksti/kuvaus.
 2. Jos olet mies, älä mainitse kuvauksessa FWB. Naisena sen voi avoimesti ilmoittaa, mutta silloin seksistisiä kommentteja tulee varmasti heti.
 3. Paras tapa on herättää vastapuolen mielenkiinto, ja kysyä pienen keskustelun jälkeen tahdikkaasti toisen osapuolen intressit.
 4. Deittiopas on kuullut kymmeniä kertoja, kuinka naiset kertovat täysin rehellisesti, että FWB kiinnostaa - ei se ole mikään tabu vuonna 2024.
 5. Jos molemmat haluavat samaa asiaa, menkää treffeille.

Huomioitavaa on, että FWB ei tarkoita vain kylmää seksiä. Kyseessä ei ole yhden yön juttu - sellaista haluavalle tämä järjestely ei ole oikea.

Paras tapa on yksinkertaisesti luoda hyvä profiili Tinderiin, jonka avulla saat aikaiseksi mahdollisimman paljon mätsejä. Nopean keskustelun jälkeen kyllä selviää, millä aikein vastapuoli Tinderiä käyttää.

Friends with benefits suhteen plussat❤️

Deittiopas on listannut alle muutamia hyviä puolia, joita fwb-suhteessa yleensä on. 

❤️ Ei vastuuta appivanhempien miellyttämisestä. Sinulla ei ole vastuuta muistakaan asioista, kuten säännöllisestä tapaamisesta tai hyvän yön viesteistä - ne eivät kuulu fwb-suhteeseen.

❤️ Koska sitoumuksia ei ole, voit rauhassa etsiä parempia vaihtoehtoja - kyllä, vaikka se kuulostaakin brutaalilta.

❤️ Turvallisuus on ONS-suhteita parempi. Vakituinen seksikumppani on turvallinen valita, kun kumppani ei vaihdu jatkuvasti.

❤️ Sängyssä voi kokeilla aikaisempaa rohkeammin asioita, koska vaakalaudalla ei ole parisuhde tai avioliitto - jos hommat menevät pieleen, ei se haittaa. Silloin elämänkumppani ei lähde elämästä pois, vaan FWB.

❤️ Kaikkein parasta FWB-suhteessa on, että seksi pelastaa huononkin päivän. Eli sinun tulee vain soittaa panokaveri paikalle, ja murheet poistuvat!

❤️ Seksin harrastaminen vapauttaa tunnetusti hormoneja kehosta, mikä voi jopa tuoda rakkauden tunteita ulos. Parhaassa tapauksessa molemmat osapuolet voivat jopa rakastua - ja näin vuosisadan rakkaustarina on valmis!

FBW-suhteessa ei tarvitse stressata kiusallisista vierailuista appivanhemmilla.

Mitä kirjoittaa Tinder bioon?

Friends with benefits suhteen miinukset ❄️

Alla on listattuna FWB-järjestelyn huonoja puolia - tai oikeastaan kaikki riippuu suhteessa olevista henkilöistä.

❄️ Jos FWB-suhteen aloittaa hyvän ystävän kanssa, voi järjestely lopulta pilata oikeasti hyvän ystävyyssuhteen.

❄️ Et tule saamaan FWB-kaverista seuraa serkkusi häihin, äitisi 50-vuotisille tai mihinkään muuhunkaan tärkeään juhlaan.

❄️ Huonoin asia on, että FWB-suhde voi loppua koska tahansa. Jos "kaverisi" löytää paremman vaihtoehdon, sinä joudut tylysti vaihtopenkille.

❄️ Yleiset normit pitävät fwb-suhdetta epänormaalina, joten muut ihmiset voivat katsoa sinua kieroon - joten asian suhteen kannattaa yleensä olla hiljaa.

❄️ Vaikka sinulla olisi vain yksi kaveri "eduilla", voi toisella osapuolella olla useita seksikumppaneita. Et voi valitettavasti jättää kondomia pois - se on sallittua vain oikeassa parisuhteessa.

❄️ Saatat rakastua fwb-kaveriin, mutta hän ei sinuun. Tässä tapauksessa särkyneeltä sydämeltä ei voida välttyä.

FWB-suhteen raaka puoli on, että "kaverisi" voi koska tahansa korvata sinut uudella.

Miten lopettaa FWB suhde?

Deittioppaan mielestä FWB-suhde tulee lopettaa samalla tavalla, kuin mikä tahansa muukin suhde: rehellisesti ja avoimesti.

Älä koskaan katoa mystisesti toisen elämästä - se on raukkamaista.

Etkö uskalla rehellisesti kertoa toiselle, että fwb-suhde ei enää kiinnosta juuri hänen kanssaan? Alla muutamia hätävalheita.

Näin voit lopettaa FWB-suhteen tyylikkäästi:

 1. Kerro toiselle osapuolelle, että olet kasvanut pois tunteettomasta suhteesta - ja haluat löytää jotakin merkityksellistä.
 2. Kerro toiselle, että olet tavannut ihanan miehen/naisen. Sano, että haluat käyttää kaiken energian vain kyseiseen henkilöön.
 3. Voit myös olla täysin rehellinen, ei siinä mitään pahaa ole - eli kerro, että sinua ei enää huvita nähdä kyseistä henkilöä.

Kaikkein tärkeintä on, että et ghostaa! Niin ei saa tehdä (tai tietysti saa, mutta se on epäkunnioittavaa).

Suosittelen, että pitkäkestoinen fwb-suhde lopetetaan kahvikupposen äärellä. Jos järjestely on juuri sovittu, ei viesti/ääniviesti ole minun mielestäni huono tapa.

FWB vs. FB - mitä eroa niillä on?

Deittimaailmassa FB ei tarkoita naamakirjaa, vaan se tarkoittaa panokaveria - lyhenne FB tulee termistä "Fuck Buddy".

Mikäli harrastat vakituisesti seksiä kaverisi kanssa, on kyseessä FWB.

Jos löydät satunnaisen panokaverin ilman tutustumista, voidaan silloin käyttää termiä FB.

Eli oikeastaan ainoa ero on, että FWB-suhteessa on taustalla edes hitusen kaveruutta, joten esimerkiksi seksin lomassa voidaan ulkoilla tai katsoa leffaa.

FB on "vain" panokaveri, jolta ei irtoa seksin ohella mitään muuta.

Tässä vielä termit selitettynä pähkinänkuoressa:

 • FB = panokaveri eli "Fuck Buddy", jonka kanssa tehdään vain ja ainoastaan sitä yhtä asiaa.
 • FWB = kaveri eduilla eli "Friends With Benefits, jonka kanssa harrastetaan seksiä, mutta monia muitakin kaverillisia asioita.
FB tarkoittaa pelkkää panokaveria, kun FWB sisältää myös kaverillisia piirteitä.

Yhteenveto & FWB kokemuksia

Fwb kokemuksia voi lukea netin syövereistä, kuten Vauva.fi:stä sekä Suomi24:stä - usein kokemukset ovat varsin positiivisia.

Kaiken perustana on, että molemmat ovat suhteessa samalla viivalla.

Molempien pitää tietää, että kyse on vain kaverillisesta hauskanpidosta - joten muista miettiä kahdesti, haluatko järjestelyn oikeasti hyvän ystävän kanssa.

Ei ole mitenkään harvinaista, että fwb tunteet eivät kohtaa - toinen rakastuu, ja toinen ei tunne mitään. Se voi johtaa välirikkoon.

Oikein toteutettuna fwb suhde on kuitenkin antoista. Saat parisuhteen edut, ilman sitoumuksia tai ahdistavia tapaamisia appivanhempien kanssa.

Tässä vielä artikkeli kiteytettynä:

 • FWB lyhenne tulee sanoista "Friends with benefits".
 • Kaiken perustana on kaverisuhde sekä seksi, eli kumpikin tulee löytyä.
 • Ei sitoumuksia tai parisuhteen velvollisuuksia.
 • Jos kaveruutta ei ole taustalla, on kyseessä FB (Fuck Buddy).

FWB suhde - FAQ

Mikä on fwb suhde?

FWB tarkoittaa kaverisuhdetta eduilla, eli seksillä. Termi on lyhenne sanoista "Friends With Benefits", eli kavereita eduilla. 

Mistä fbw suhteen voi löytää?

Vakituista seuraa löytää nykyään helpoiten deittisovelluksen kautta. Esittelytekstiin voi jopa suoraan ilmoittaa, että hakusessa on fwb-tyylinen ratkaisu.

Voiko fwb seuraa etsiä Tinderistä?

FBW Tinderissä on todella yleistä, ja osa käyttäjistä jopa ilmoittaa avoimesti etsivänsä vain kaverisuhdetta - seksillä tietysti. Naiset voivat kirjoittaa esittelytekstiin suoraan halukkuuden fwb-suhteeseen, mutta miehillä asiaa ei kannata ilmoittaa niin suoraan.

Miten lopettaa fwb?

Moni varmasti miettii, että miten lopettaa FWB suhde. Helpointa se on kuten muidenkin suhteiden lopettaminen - puhua asiasta rehellisesti. Voit kertoa toiselle osapuolelle, että haluat keskittyä jatkossa vain itseesi. Tai voit sanoa, että olet ihastunut kolmanteen osapuoleen, ja haluat täten lopettaa fwb-suhteen.