Sokerideittailu – mitä on sokerideittailu?

28.11.2023

Sokerideittailu on kovasti yleistynyt ilmiö, jossa kahden ihmisen suhde perustuu lähinnä vaihtokauppaan – varakkaamman osapuolen tarjoamiin kulutushyödykkeisiin sekä toisen tarjoamaan seuraan. 

Mutta mitä muuta tähän ilmiöön oikein kuuluu?

Sokerideittailua ei pidä sekoittaa prostituutioon tai seksin myymiseen – kyseessä on usein täysin platoninen suhde, jossa haetaan lähinnä seuraa, hauskanpitoa ja hyväksyntää.

Kyseessä on useimmiten kahden eri-ikäisen henkilön välinen suhde, jossa varakkaampi osapuoli tarjoaa seuralaiselleen rahaa tai ripauksen luksusta elämään - vastineeksi tästä hän saa itselleen seuraa.

Tämän kirjoituksen aihealueet ovat:

 • Mitä on sokerideittailu

 • Sokerideittailu Suomi
 • Sokerideittailun ongelmakohtia
 • Sokerideittailu kokemuksia
 • Miten aloittaa sokeri deittailu
 • Miten löytää sugar daddy (tai mama)
 • Sokerideittailun plussat ja miinukset

Mitä on sokerideittailu?

Sokerideittailu eli englanninkieliseltä alkuperäistermiltään "sugardating" tarkoittaa kahden ihmisen välistä suhdetta, jossa varakkaampi osapuoli (yleensä keski-ikäinen mies) sponsoroi seuralaistansa.

Vaikka suhteen osapuolet voivat toisaalta olla minkä ikäisiä vain, hyvin usein kyseessä on vanhemman miehen, eli sugar daddyn ja nuoremman naisen, eli sugar baben suhde. 

Toisinaan myös nuorempi mies, eli toy boy, voi olla suhteessa vanhempaan naiseen, eli sugar mamaan. Myös sugar daddyn ja toy boyn väliset suhteet ovat suhteellisen yleisiä.

Sokerideittailu tarkoittaa:

 • Kahden ihmisen välinen suhde = varakkaampi osapuoli "sponsoroi" eli antaa rahaa tai lahjoja toiselle (yleensä nuorempi) osapuolelle.
 • Vanhempi ja varakkaampi mies = sugar daddy
 • Vanhempi ja varakkaampi nainen = sugar mama
 • Sponsoroitava nainen = sugar babe
 • Sponsoroitava mies = toy boy

Paljonko sokerideittailusta maksetaan?

Sokerideittailussa ei ole aina kyse seksistä, vaikka niin voisi helposti kuvitella. 

Usein sugar babet tai toy boyt tarjoavat vain keskusteluseuraa, josta vastineeksi saa kulutushyödykkeitä tai rahaa. Raha toimiikin useimmiten tällaisen suhteen suurimpana motivaationa.

Sokerideittailu Suomessa vaihtelee hinnaltaan, sillä kaikki tapaamiset sovitaan tapauskohtaisesti henkilöiden välillä. Joskus kyseessä voi olla esimerkiksi 100-150 euron kertakorvaus, kun taas toisinaan sugar daddy tai mama voi maksaa jopa tuhansia euroja seuralaiselleen. 

Usein varakkaampi osapuoli kustantaa seuralaiselle myös ulkomaanmatkoja, hotelliöitä, ravintolaillallisia tai arvokkaita lahjoja.

Sokerideittailun rahanarvoiset hyödyt:

 • Rahallinen kertakorvaus tunnin tai parin seuranpidosta, esimerkiksi 100-300 euroa.
 • Säännöllinen kuukausikorvaus voi olla jopa tuhansia euroja.
 • Sugar babe tai toy voi ansaita tuhansien eurojen arvosta lomamatkoja, lahjoja sekä hotelliöitä.
Sugar daddy tai mama voi maksaa seuralaiselleen jopa tuhansia euroja kuukaudessa.

Sokerideittailu Suomi

Sokerideittailu tai "sugar dating"on erityisesti Tanskasta, Britanniasta ja Yhdysvalloista Suomeen rantautunut ilmiö, 

Sokerideittailu Suomi on kuitenkin vielä lapsenkengissä verrattuna moniin muihin maihin, vaikka suurta yleistymistä onkin tapahtumassa.

Sokerideittailuun erikoistuneita sivustoja ja sovelluksia on olemassa useita. Näillä sivustoilla varakkaammat henkilöt voivat etsiä sugar babea tai toy boyta, kun taas puolestaan he voivat etsiä itselleen sugar daddya tai sugar mamaa. Nämä sivustot yhdistävät helposti sugardating Suomi henkilöt toisiinsa.

Sokerideittailuun päädytään hyvin usein myös sosiaalisen median kautta siitäkin huolimatta, että sokerideittailusivustot toimivat helposti. 

Mitä kirjoittaa Tinder bioon?

Sokerideittailun ongelmakohtia 

Sokerideittailu voi tulla ongelmalliseksi , jos sugar babe tulee riippuvaiseksi varakkaamman osapuolen tarjoamista lahjoista tai rahasta. Tällöin suhdetta voi olla hankala päättää, vaikka toinen osapuoli niin haluaisi tehdä.

Joskus suhteessa voi tulla tahattomasti seksuaalisia vivahteita, vaikka alun perin suhde olisikin alkanut pelkästään keskusteluseurasta. Tällöin molempien osapuolien tulee ymmärtää täysin sekä omat että toisen rajat.

Sokerideittailu voikin alkaa harmittomasti, mutta ajautua tilanteeseen, jossa toinen osapuoli ei ole tyytyväinen. Mitä nuorempana sokerideittailun aloittaa, sitä suurempi todennäköisyys on kokea psyykkisiä haasteita myöhemmällä iällä. 

Myös sokerideittailussa on tärkeää muistaa lain asettamat rajat, joten alle 18-vuotiaaseen kohdistuneet rahaa vastaan suoritetut seksuaaliset teot ovat rangaistavia! 

Mahdollisia ongelmia sokerideittailussa:

 • Hankaluus irrottautua suhteesta taloudellisista syistä.
 • Suhteen epätasapaino, jos toinen osapuoli hyötyy suhteesta enemmän.
 • Nuorten ihmisten kohdalla erityisen suuri alttius hyväksikäytölle tai psyykkisille ongelmille.
 • Lain noudattaminen ikärajojen suhteen.
 • Mahdollisuus manipulaatiolle tai lahjonnalle.

Sokerideittailussa voi ilmetä monia ongelmia, kuten hankaluus lopettaa suhde.

Sokerideittailu kokemuksia

Kokemuksia sokerideittailusta on tarjolla jo suhteellisen paljon, sillä yhä useampi uskaltaa puhua kokemuksistaan ääneen. 

Monet nuoret naiset ovat kokeneet sokerideittailun mahdollistavan heille elämäntyylin, johon opiskelijalla tai pienituloisella ei olisi muuten varaa.

Kokemukset riippuvat myös osapuolien yhteisistä sopimuksista. Sokerideittailun sopimukseen voi kuulua lähes mitä vain osapuolet itse sopivat: joillekin riittää esimerkiksi ravintolassa tai elokuvissa käynti, kun taas joissakin tapauksissa vaihdetaan rahaa ja seksiä. 

Lue lisää sokerideittailu kokemuksia:

Miksi aloittaa sokerideittailu?

Motiiveja sokerideittailuun on monia. Kuten edellä mainittiin, monet ajautuvat siihen puhtaasti rahan ja arvokkaiden esineiden toivossa. 

Sugar daddyksi tai sugar mamaksi ryhtyminen on puolestaan monimutkaisempaa. Joillakin motiivina voi toimia valta-asema, mutta se ei suinkaan aina ole totuus.

Monet voivat kokea olonsa yksinäiseksi, jolloin kyseessä on puhtaasti seuran tai seksin kaipuu. Sokerideittailu antaa myös mahdollisuuden rentoutua mukavassa seurassa ilman suurempia velvoitteita, jolloin arkisesta elämästä irtautuminen on helpompaa.

Joillekin sugar daddyille tai sugar mamoille kyseessä voi olla omien epävarmuuksien tai traumojen pakoilua, sillä perinteisen parisuhteen malli on koettu itselle sopimattomaksi. Monilla voi olla kaipuu aitoon parisuhteeseen ja yhteyteen, mutta tätä ei jostain syystä ole koskaan saatu saavutettua. 

Miten löytää sugar daddy?

Sugar daddy tai sugar mama on mahdollista löytää sosiaalisesta mediasta, mutta olemassa on myös useampi sokerideittailu sovellus. 

Joskus myös perinteiset deittisovellukset voivat toimia tähän hyvin, mutta kannattaa tutkia profiilia erityisen huolella, jottei tule tehneeksi vääriä tulkintoja henkilön tarkoitusperistä.

Sugar daddyn voi löytää esimerkiksi:

 • Deittisovellukset, kuten Tinder
 • Normaali sosiaalinen media (Instagram, Tiktok, jne.)
 • Sokerideittailu sovellus

Sokerideittailu Suomessa ei ole helpoimmasta päästä, sillä kyseinen ilmiö ei ole yhtä läpinäkyvästi esillä kuin monissa muissa maissa. Suomessa sokerideittailu voidaan nähdä joskus paheksuttavana, mistä syystä seuraa ei ole välttämättä aina helppoa löytää.

Suomessa monet eivät myöskään ole valmiita panostamaan rahallisesti yhtä suuria summia, kuin monissa muissa maissa. Sokerideittailu sovellus kuitenkin auttaa yhdistämään henkilöt toisiinsa, jolloin on mahdollista löytää sopiva kumppani sokerideittailusuhteeseen.

Sokeri deittailu: hyvät ja huonot puolet

❤️ Molemmat osapuolet hyötyvät = win-win-tilanne

❤️ Nuorempi osapuoli saa paremman taloudellisen tilanteen, toinen osapuoli saa kaipaamansa seuraa

❤️ Sokerideittailu on täysin laillista ja yleistymään päin Suomessa

❤️ Sokerideittailu ei tarkoita prostituutiota - myös keskusteluseuraa haetaan!

❤️ Suhteen aloittaminen voi onnistua helposti sosiaalisen median kautta


❄️ Sokerideittailu tapahtuu usein verottajalta piilossa

❄️ Joskus alaikäiset voivat tarjota seksiä (älä koskaan hyväksy tällaista tarjousta)

❄️ Mahdollisuudet hankaluudet suhteen lopettamisessa

Sokerideittailu verotus

Sokerideittailu on hieman harmaata aluetta mitä tulee verotukseen. Seksityötä tekevät henkilöt maksavat Suomessa veroa samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta työtä tekevät. 

Tällä perusteella myös sokerideittailussa voidaan nähdä toisen henkilön tarjoavan palvelua, kuten seuraa, kun taas toinen henkilö maksaa saadakseen tämän palvelun.

Suomessa sokerideittailusta tulee maksaa verot, olipa hyödyke rahaa tai lahjoja.

Sokerideittailussa raja voi kuitenkin herkästi hämärtyä, sillä vastikkeeksi saadaan usein arvokkaita lahjoja tai muita hyödykkeitä, kuten matkoja. Suhteeseen ei lähes aina myöskään kuulu seksiä, mistä syystä sokerideittailua ei voida verrata suoraan seksityöhön.

Kaikista suurista summista täytyy kuitenkin muistaa maksaa jonkinlaista veroa. Suuret rahalahjat ovat veronalaisia, mikäli ne katsotaan tuloksi. Arvokkaista lahjoistakin täytyy maksaa lahjaverot, mutta sokerideittailun kohdalla on hankala vetää viivaa tuloveron ja lahjaveron välille.

Jokaisen kannattaakin siis tutustua huolella verotuksen tulorajoihin ja muihin käytäntöihin, sillä asia ei ole kovinkaan yksinkertainen. Lisää tietoa sokerideittailun verotuksesta löydät esimerkiksi verohallinnon sivuilta.

  Sokerideittailu - Yhteenveto

  Sokerideittailu eli sugar dating on yleistyvä näky suomessa. Moni jopa kertoo avoimesti tienaavansa rahaa kyseisellä systeemillä.

  Sugar daddyn (tai maman) voi löytää deittisovelluksista tai somesta. Myös omia sovelluksia vain sokerideittailua varten on tehty. 

  Parhaimmillaan sokerideittailu antaa molemmille osapuolille sitä, mitä he tarvitsevat elämäänsä. Toinen saa haluamaansa seuraa (joskus seksiseuraa) ja toinen osapuoli saa taloudellisia hyödykkeitä. Kyseessä on win-win-tilanne.

  Sokerideittailu pähkinänkuoressa:

  • Sokerideittailussa on kaksi osapuolta: sugar daddy/sugar mama ja sugar babe/toy boy.
  • Varakkaampi osapuoli maksaa suhteesta rahaa tai kalliita lahjoja.
  • Suhteeseen voi liittyä seksiä, mutta ei välttämättä.
  • Sokerideittailulla saadut lahjat ja rahat tulee ilmoittaa verottajalle Suomessa.

  Sokerideittailu - FAQ

  Mitä on sokerideittailu?

  Sokerideittailusta puhutaan silloin, kun kahdella ihmisellä on suhde, joka perustuu vaihtokauppaan. Suhteen varakkaampi osapuoli tarjoaa rahaa, lahjoja tai matkoja vastineeksi siitä, että toinen osapuoli tarjoaa seuraa. Sokerideittailussa ei ole kyse parisuhteesta ja jokaisen sokerideittiparin välinen sopimus on erilainen.

  Onko sokerideittailu Suomessa laillista?

  Sokerideittailu on täysin laillista, mutta kannattaa ottaa huomioon muutamia harmaita alueita. Sokerideittailussa kannattaa muistaa suojaikärajat sekä se, että rahaa ja lahjoja koskee verotukseen liittyvät säännöt. 

  Mistä sugar daddy tai sugar mama on mahdollista löytää?

  Sokerideittailu sovellus mahdollistaa sokerikumppanin löytämisen, minkä lisäksi perinteiset treffisivustot tai sosiaalinen media voivat auttaa löytämään sugar daddyn tai maman. 

  Mikä on paras sugardating Suomi sivusto?

  Olemassa on monia sokerideittailuun erikoistuneita sivustoja, joita ovat esimerkiksi SugarDaters, Sugar Elite, Victoria Milan, RichMeetBeautiful ja Todayters.