Yhden illan juttu – hupia vähäksi aikaa?

11.01.2024

Sinkkuna yhden illan juttu voi olla suuri piristys tavallisen arjen keskellä – mutta mitä yhden illan juttu tarkoittaa ja kuinka sellaisia löytää?

Yhden illan jutut ovat suhteellisen yleisiä, sillä kukapa pitkään sinkkuelämää viettänyt ei joskus kaipaisi toisen ihmisen kosketusta. 

Moni kuitenkin pohtii mitä yhden illan juttu tarkoittaa, mistä voi löytää itselleen seuraa yhdeksi illaksi ja kuinka yhden illan jutun jälkeen olisi syytä toimia.

Deittiopas kertoo näihin kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastaukset, jotta voit hyvillä mielin lähteä kohti uusia seikkailuja. Lue siis ohesta kaikki mitä sinun tarvitsee tietää yhden illan jutuista.

Tästä blogikirjoituksesta löydät vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä yhden illan juttu tarkoittaa?

 • Kuinka löytää yhden illan juttu?

 • Yhden illan juttu yhteydenotto – miten ja missä?

 • Ensimmäinen yhden illan juttu – kuinka toimia?

 • Onko yhden illan juttu hyvä asia?

Mitä tarkoittaa yhden illan juttu?

Yhden illan jutulla tai yhden yön jutulla tarkoitetaan yleensä seksuaalista kanssakäymistä ihmisen kanssa, johon ei ole tarkoitus luoda syvempää suhdetta.

Useimmiten yhden illan jutut tapahtuvat entuudestaan tuntemattomien ihmisten kanssa, mutta toisinaan kyseeseen voi tulla tuttu henkilö.

Yhden illan jutuissa henkilöt tapaavat toisensa joko sattumalta tai ennakkoon sovitusti, viettävät mukavaa aikaa keskenään ja päätyvät lopulta viettämään yön yhdessä.

Yhden illan jutut on tarkoitettu hetken huviksi, josta ei ole tarkoitus rakentaa parisuhdetta. Toki sellaistakin on nähty, että yhden illan jutuksi tarkoitetusta hauskanpidosta kehkeytyykin jotain vakavampaa – tämä ei kuitenkaan ole yhden illan juttujen tavoite.

Mitä tarkoittaa yhden illan juttu:

 • Satunnaista seksiseuraa

 • Hauskanpitoa ilman sitoumuksia

 • Useimmiten entuudestaan tuntemattoman henkilön kanssa vietettyä aikaa

 • Ei yleensä vaihdeta yhteystietoja illan päätteeksi

Yhden illan juttu tarkoittaa hauskanpitoa ilman, että osapuolet sitoutuvat tapaamaan uudestaan.

Kuinka löytää yhden illan juttu?

Mikäli haaveilet yhden illan jutusta, kannattaa ottaa huomioon muutamia seikkoja. Nämä pätevät etenkin silloin, jos olet etsimässä yhden yön juttua esimerkiksi yökerhosta.

Yhden illan juttu voi löytyä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • Panostamalla ulkonäköön

 • Liikkumalla pienessä porukassa

 • Olemalla oma itsensä

 • Olemalla avoin ja rehellinen omista haluista

 • Aloittamalla keskustelu rohkeasti

 • Kehumalla vastapuolta

Ulkonäkö korostuu usein yhden illan jutuissa, joten parhaiten seuraa löytää panostamalla ulkonäköönsä. Useimmiten yhden illan juttuja löytää myös parhaiten liikkumalla pienessä porukassa, sillä liian suuri ihmislauma ympärillä voi tuntua vaikeasti lähestyttävältä.

Kiinnostavan näköisen henkilön lähestyminen kannattaa aloittaa lempeästi, mutta omat aikeet kannattaa myös tehdä melko pian selväksi. Kummankaan aikaa on turha tuhlata, mikäli toiveet yhden illan jutusta eivät kohtaa.

Omat toiveet kannattaakin siis tuoda mahdollisimman avoimesti esille. Yhden illan juttu onnistuu parhaiten avoimella, rehellisellä ja persoonallisella lähestymisellä.

Mitä kirjoittaa Tinder bioon?

Yhden illan juttu yhteydenotto

Joskus yhden illan juttu voi löytyä viestittelemällä esimerkiksi Tinderissä kiinnostavan mätsin kanssa. Tällöinkin kannattaa pitää omat aikeet alusta asti selvillä, jotta toinen osapuoli ei oleta liikaa tai haaveile parisuhteesta.

Yhden illan juttu yhteydenotto yhteisen illan jälkeen voi olla haastavaa. Useimmiten yhden illan jutut on tarkoitettu sellaisiksi, että toista ei välttämättä tarvitse enää koskaan tavata.

Jos kyseessä on kuitenkin ihminen, jonka kanssa tuntui erityistä kipinöintiä, voi yhden illan juttu viestittely jatkua pidemmälläkin tähtäimellä ja uudet treffit voivat tulla kysymykseen. 

Yhden illan juttu keskustelu kannattaa käydä avoimesti, jotta molemmat tietävät missä mennään ja olisiko toiselle tapaamiselle mahdollisuuksia.

Yhden illan juttu viestittely kannattaa pitää kevyenä ja huumorilla maustettuna. Helpoiten seuraa saa itselleen olemalla rento ja avoin, jolloin toisella on luotettava olo lähteä seuraasi.

Ensimmäinen yhden illan juttu

Ensimmäinen yhden illan juttu voi tuntua jännittävältä, sillä uuden ihmisen kanssa tapaaminen ja intiimi kanssakäyminen ei välttämättä ole kaikille luontevaa.

Jännittäminen on täysin normaalia ja on usein suotavaa kertoa jännityksestä kumppanille, jotta tämä osaa suhtautua tilanteeseen oikein ja mahdollisesti lievittää jännitystä. 

Voi myös olla, että jännitys on molemminpuolista ja toimii mahdollisesti myös jäänmurtajana jutun edetessä.

Ensimmäinen yhden illan juttu voi olla millainen tahansa: joillekin kyseessä on silmiä avaava ja upea kokemus, kun taas toisinaan tilanne ei etene toivotulla tavalla ja päällimmäinen tunne on negatiivinen. Tärkeää onkin olla itselleen armollinen, sillä kaikki uudet tilanteet voivat tuntua oudoilta.

Onko yhden illan juttu hyvä asia?

Yhden illan jutuilla voi olla monia positiivisia vaikutuksia, vaikka niiden maine onkin hieman kyseenalainen.

Yhden illan juttu voi auttaa kasvattamaan itseluottamusta sekä seksin saralla että ihmisten kanssa tutustumiseen. Yhden illan juttu antaa uusia kokemuksia, jotka voisivat muuten jäädä vain haaveeksi.

Yhden illan juttuun ei tarvitse sitoutua, joten se voi sopia monenlaisiin elämäntilanteisiin. 

Parhaimmillaan yhden illan juttu auttaa pääsemään elämässä eteenpäin esimerkiksi vaikean eron jälkeen – eikä ole myöskään ennenkuulumatonta, että yhden illan suhteesta syntyykin pidempiaikainen tapailu- tai parisuhde.

Yhden illan juttu plussat ovat:

❤️ Parantavat itsetuntoa

❤️ Antavat uusia kokemuksia seksin saralla

❤️ Ei vaadi sitoutumista mihinkään

❤️ Voi auttaa pääsemään yli entisestä parisuhteesta

❤️ Voi johtaa joskus jopa pidempään ihmissuhteeseen tapailun, seurustelun tai ystävyyden muodossa

Yhden illan juttu - FAQ

Mitä tarkoittaa yhden illan juttu?

Yhden illan jutuissa entuudestaan tuntemattomat henkilöt viettävät yhteisen yön. Useimmiten yhden illan juttu voi löytyä esimerkiksi yökerhosta, mutta myös Tinderistä voi etsiä seuraa yhden yön juttuihin.

Kuinka löytää yhden illan juttu?

Yhden illan jutun voi löytää esimerkiksi yökerhosta. Myös Tinderiä ja muita deittisovelluksia voi käyttää yhden yön jutun etsimiseen. Omista aikeista kannattaa aina kertoa avoimesti riippumatta siitä, mistä yhden illan juttua etsii. 

Yhden illan juttu viestittely – kuinka se tapahtuu?

Jos toiveissa on yhden illan juttu, kannattaa keskustelussa olla erityisen avoin. Toisen aikaa ei kannata tuhlata, mikäli toiveet ovat erilaiset. Yhden illan jutun jälkeen ei usein viestitellä enää.

Mitä hyötyä on yhden illan jutusta?

Yhden yön jutut voivat auttaa kasvattamaan itseluottamusta, oppimaan seksistä, tutustumaan uusiin ihmisiin ja antaa unohtumattomia kokemuksia. Niiden avulla voi myös päästä yli entisestä kumppanista tai jopa löytää uuden parisuhteen.