Treffi ideoita – katso 10 + 35 ideaa!

22.03.2024

Deittiopas antaa treffi ideoita jokaiseen lähtöön - löydät yhteensä 45 erilaista ideaa mukavaan treffailuun!

Muistakaa sopeuttaa treffi-ideat omaan ja treffikumppanin käteen sopivaksi, jotta molemmilla on maksimaalisen hauskaa. Kaikkien kanssa kotitreffit eivät toimi ainakaan aluksi, mutta toisinaan se on nappivalinta.

Tämän artikkelin aihealueet:

 • Top 10: Parhaat treffi-ideat

 • Treffi-ideoita pariskunnille

 • Treffi-ideoita kotona

 • Halpoja treffi ideoita

 • Treffi ideoita sadepäivälle

 • Treffi ideoita kesälle, syksylle ja talvelle

Top 10: Parhaat treffi-ideat

Alle on kerätty Deittiopas.comin lukijoiden mielestä parhaat treffi ideat. Listauksen jälkeen käydään vielä erikseen lävitse parhaita treffi-ideoita mm. pariskunnille, pienelle budjetille sekä kesäpäivään.

1. Illallinen laadukkaassa ravintolassa

Kaikkein klassisin treffi-idea on kunnon illallinen. Ja nyt emme tarkoita Mäkkärin autokaistaa, vaan kylän parhaimmistoon kuuluvaa ravintolaa. Panostakaa nyt kunnolla romanttiseen tunnelmaan.

Tsekkaa Suomen parhaat ravintolat -listaus. Jos joku ravintola on kotikaupungissa, niin sinne vaan treffejä pitämään.

2. Keikalle

Menevä treffi-idea on mennä katsotaan keikkaa. Keikkoja voi selata vaikkapa Lippu.fi -sivustolta. 

Tähän samaan kategoriaan menee myös esimerkiksi stand up. Ideana on kuitenkin lähteä ulos katsomaan jotakin muuta kuin elokuvia. Kesällä keikkoja on ulkona, eli miksei treffejä voisi järjestää festareilla!

3. Elokuva- tai sarjamaratoni

Varmaankin kaikkein yleisin treffi idea, jos puhutaan kotitreffeistä. Eli leffoja tai sarjoja katsotaan useita tunteja, samalla keskustellen aiheesta ja sen vierestä.

Kaikille ihmisille tämä ei sovi, ei ainakaan ensimmäisten treffien agendaksi. Osa ihmisistä haluaa tutustua toiseen ensin julkisella paikalla. Se on enemmän kuin ok, eli tiedustele vastapuolen intressit kunnolla.

4. Yhdelle tai kahdelle lasilliselle

Moni ihminen kaipaa muita ympärille ja alkoholia rentoutuakseen, jolloin drinkit voi olla hyvä treffi idea. En tarkoita nyt paikallista räkälää - jokaisessa kaupungissa lienee cocktail-baareja.

Luonnollisesti drinkkien kanssa tulee olla tarkkana. Kukaan tuskin lämpenee, jos treffikumppani on kovassa tuiskeessa. Eli juo nautiskellen yksi tai kaksi annosta, niin homma ei lähde rallattamaan liikaa.

5. Paikalliset nähtävyydet

Jokaisessa kaupungissa on varmasti jotakin nähtävää, mitä kumpikaan ei ole vielä käynyt katsomassa. Esimerkiksi museoita, paikallista historiikkia tai jotain muuta vastaavaa.

Muistakaa myös tutkia kotikaupungin lähiympäristö. Esimerkiksi Itä-Suomessa on nopea lähteä vaikkapa ihastelemaan Kolin kansallispuiston maisemia! Sama pätee varmaan jokaiseen Suomen lääniin.

6. Uimarannalle, suppailemaan tai veneilemään

Etenkin kesällä on hyvä sauma mennä veden äärelle. Samalla molemmat voivat nähdä toiset vähemmissä vaatteissa turvallisessa ympäristössä, ilman sen suurempaa seksuaalista jännitettä.

Lisäksi suppaileminen tai vesijetteily on hauskaa ajanvietettä. Treffit kuluvat kuin siivellä hauskan tekemisen äärellä!

7. Päiväreissu lähikaupunkiin

Mikäli oma kotikaupunki ei enää tarjoa mitään uutta, niin menkää treffeille viereiseen kaupunkiin. Jopa paikallinen kauppakeskus voi tuntua hienolta, koska se tarjoaa jotakin erilaista.

Tai onko lähikaupungissa vaikkapa Ikea? Tai huvipuisto/eläintarha? Googleta, että mitä kaikkea hieno noin 1-2 tunnin ajomatkan päästä voi löytyä.

8. Tehkää yhdessä kolmen ruokalajin illallinen

Ruoanlaitto on parhaimmillaan hauskaa yhdessä tekemistä. Se palkitsee paitsi aktiviteetin, myös lopputuloksen myötä. 

Kokatkaa alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Näin treffit voivat kestää aina iltaan saakka! Luonnollisesti treffejä voi jatkaa siitäkin pidemmälle, eli voitte käydä vielä sinetöimässä treffit drinkeillä.

9. Viettäkää kulttuuripäivä

Jos olette molemmat kulttuurin ystäviä, niin miten olisi museo, baletti tai vaikkapa taidenäyttely? Vain taivas on rajana!

Taidegalleria voi olla myös hauska treffi idea, jos kumpikaan ei ymmärrä taiteesta mitään. Eli olkaa rohkeita ja avarakatseisia. Etenkin treffi-ideat Helsingissä voi hyvin liittyä taiteeseen ja kulttuuriin, koska tarjontaa on joka kadunkulmassa.

10. Kokeilkaa uutta urheilulajia tai aktiviteettiä

Oletko kokeillut jo näitä lajeja: boulderointi, frisbeegolf, badel, hohtominigolf tai ammunta? Entä karting tai ralliautoilu jääradalla? Motocross?

Jos aktiviteetti on molemmille vierasta maaperää, on luvassa varmasti hauska ja samalla jännittävä päivä. Kovan tohinan seassa ei tarvitse pelätä sitä, että homma menisi tylsäksi - etenkin introverttien kannattanee suosia tällaisia treffejä.

Treffi ideoita pariskunnille

Pariskuntana voi tietysti viettää treffipäivän kuten muutkin, mutta luottamuksen ansiosta treffit voivat olla läheisemmät ja henkilökohtaisemmat.

Parhaat treffi-ideat pariskunnille:

 1. Haaveilkaa tulevaisuudesta - mikä sen parempi tapa viettää yhteinen päivä, kun puhua rauhassa tulevaisuudesta. Milloin olette viimeksi puhuneet oikeasti kunnolla yhteisestä matkasta?
 2. Miniloma - jos treffejä järjestää harvoin, miten olisi pidennetty viikonloppu ja pieni miniloma? Reissun voi tehdä Suomen sisällä, risteilyllä tai vaikkapa Pariisissa. 
 3. Yhteinen nakuilupäivä - tämä ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, mutta naikuilulla voidaan saada toivottua kipinää. Samalla se voi olla hauskaa ja uutta!
 4. Käykää paikassa, jossa teillä oli ensitreffit - ei tule mieleen romanttisempaa asiaa, kun treffit siellä, missä ensitreffinne olivat. Tai siellä, missä suutelitte ensimmäisen kerran. Tämä on myös otollinen sauma kosia, jos sellaisia aikeita on!
 5. Etsikää kamerakoppi - jokaisessa kaupungissa on kamerakoppeja, niin käykää ottamassa hauskoja yhteiskuvia perinteiseen tapaan. Sen jälkeen ostakaa kehykset ja laittakaa kuvat yhteiseen kotiin.

Mitä kirjoittaa Tinder bioon?

Treffi ideoita kotona

Kotona saa järjestettyä läheiset ja tarpeen vaatiessa myös intiimit treffit. Toki siihen ei ole mitään pakottavaa tarvetta - leffaa voi tietysti katsoa hajuraonkin kanssa.

Parhaat treffi-ideat kotona:

 1. Netflix - lähes klassikoksi noussut Netflix-treffit on todella rento ja yleinen tapa viettää aikaa. Voitte katsoa yhden leffan, kuluttaa sarjoja tai ottaa katseluun vaikkapa suositut kasinostriimaajat!
 2. Netflix and chill - jos molemmilla on samanlainen tunne puntissa, niin miksei Netfilixin oheen lisäisi myös läheisyyttä. Muistakaa, että leffakutsu ei tarkoita myös "chillausta", ellei treffikumppani sitä erikseen mainitse.
 3. Kokkailua - hauskaa yhteistekemistä on uusien ruokien kokkailu. Tai miksei yhdessä voisi luottaa klassikkoon = eli pizzaan.
 4. Viiniä ja lautapelejä - etenkin viikonloppuiltaan soveltuva treffi-idea. Pienessä hiprakassa juttukin voi alkaa luistamaan ujommaltakin tyypiltä!
 5. Kahvit ja keskustelua - tämäkin on hyvä treffi idea. Etenkin ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita maailman menosta, politiikasta sekä oikeasti tiukoista keskusteluista. Haastakaa rohkeasti toisenne!

Mikäli luottamus on hyvä molemmin puolin, treffit kotona tarjoaa rennon ilmapiriin monenlaiseen yhteiseen tekemiseen.

Halpoja treffi ideoita

Alla on lueteltuna muutamia halpoja treffi ideoita moneen eri makuun. Mikä on sinun oma suosikkisi?

Parhaat halvat treffi-ideat:

 1. Klassinen elokuvailta - elokuvan voi katsoa kotona tai leffateatterissa. Olipa tapa kumpi hyvänsä, on se pienen budjetin treffi-idea.
 2. Kävelylle tai urheilemaan - hyvällä kelillä ulkoilu on yksi parhaista ideoista treffeille, eikä se maksa mitään. Myös lenkkeily tai vakkapa koripallon tai frisbeen heittely voi olla positiivinen aktiviteetti treffeille.
 3. Keilaamaan, minigolf ja muut pelit - hieman menevämmät aktiviteetit eivät maksa paljoakaan. Esimerkiksi tunnin keilaus maksanee 20-30 euroa, tarjoten mukavan treffailuhetken.
 4. Autoajelulle - välillä päämäärätön ajeluhetki hyvän musiikin ja seuran kanssa on upea treffi-idea. Ei se oikeasti muuta vaadi!
 5. Jäätelölle torille - etenkin aurinkoisena kesäpäivänä hyvä treffi idea on mennä torille jäätelölle. Siinä samalla voi tarkkailla muiden ihmisen touhuja, tutkia torikojuja sekä nauttia hyvästä seurasta.

Treffi ideoita sadepäivälle

Treffi ideoita sadepäivälle on jokaiseen lähtöön, mutta yleensä ulkoilma-aktiviteetit suljetaan pois. Sadepäivät ovat myös parasta aikaa käyttää deittisovelluksia sen treffikumppanin löytämiseksi.

Parhaat treffi-ideat sadepäivälle:

 1. Kuunnelkaa sateen ropinaa - joskus hyvä treffi-idea ei vaadi mitään sen suurempaa, kuin rauhallista yhdessä oloa. Istukaa sohvalle, kuunnelkaa sateen ropinaa ja 
 2. Palapeli - oletko koskaan tehnyt treffeillä 1 000 palan palapeliä? No siinä voi olla yllättävänkin hauskaa yhteistä tekemistä!
 3. Kierrelkää kirpputoreja - sadepäivänä hyvä treffi-idea voi olla kirppareiden tai muuten vain kauppojen kierteleminen. Ei mitään paineita tai suorittamista.
 4. Elokuviin - eipä tätäkään kohtaa voi täyttää ilman leffaehdotusta. Mutta miten olisi ihan leffateatteri ja kasa poppareita?
 5. Menkää sateeseen (koska miksipäs ei?) - allekirjoittanut nauttii sateesta, eikä kaikki ihmiset ole sokeria. Sateessa olemisen jälkeen on parasta, kun pääsee takaisin sisälle ja laittaa kuivat vaatteet päälle. Hauskaa!

Treffi-ideat talvi

Alla on muutamia treffi ideoita talvella, jotka nousivat monesti esille lukijoidemme viesteissä. Itsekin talvi-ihmisenä rakastan alla olevia treffi ideoita ja olenkin niistä toteuttanut yhtä vaille kaikki!

Parhaat treffi-ideat talvelle:

 1. Avantoon - tämä on varmaankin suosituin treffi idea talvella. Jokaisessa isossa kaupungissa on avantoja, joissa voi käydä turvallisesti treffeillä. Se myös saa aikaan euforisen olotilan.
 2. Laskettelemaan - vaatii hieman enemmän vaivaa kuin avantouinti, mutta on varmasti kaiken väärti. 
 3. Minireissu Lappiin - tämä on sitten yhden askeleen edellä laskettelemista, eli miten olisi viikonloppumatka Lappiin? Luonnollisesti ensitreffejä tuskin kukaan uskaltaa järjestää minireissun turvin.
 4. Luistelemaan - jäällä liitäminen on paitsi hauskaa, myös upea treffi-idea talvelle! Jokaisen tulee vähintäänkin kokeilla tätä. 
 5. Pulkkamäkeen - pulkkamäki ei ole tarkoitettu vain lapsille, vaan aikuiset voivat laskea mäkeä siinä missä taaperotkin. Tämä on hauska treffi idea eli ota mukaan iloinen ja positiivinen asenne.

Treffi ideoita kesälle

Treffi-ideoita kesälle on kaikkein eniten, mutta en suosittele kuluttamaan Suomen kesää sisällä hengaillen. Nauttikaa ulkoilusta kaikissa mahdollisissa muodoissa!

Parhaat treffi-ideat kesälle:

 1. Huvipuistoon - tämä on hauska ja mukaansatempaava treffi idea. Etenkin Etelä-Suomessa asuville on paljon vaihtoehtoja, Linnanmäki ja Särkänniemi tietysti eturintamassa.
 2. Eläintarhaan tai kansallispuistoon - jos haluatte hieman kevyempää menoa, niin menkää eläintarhaan. Myös kansallispuistojen maisemat ovat kesäaikaan upeaa katsottavaa.
 3. Kävelylle meren rantaan - tässä on vaihtoehto pienelle budjetille ja vaikkapa extempore-treffeille. Ja kyllä, tämän treffi-idean voi toteuttaa myös järjen tai joen äärellä...
 4. Piknikki - miten olisi kevyt piknikki puistossa? Eli käytte ostamassa eväät ja suuntaatte mieluisaan paikkaan. Ehkäpä pullo valkkaria siihen kylkeen, niin jännityskin alkaa poistumaan!
 5. Urheilemaan - mielestäni urheilu on kesän parasta antia. Se voi olla hikistä lenkkeilyä, rullaluistelua tai kevyempää pallon potkimista. Kesällä voi harrastaa vähintäänkin miljoonia eri urheilulajeja!
Kesällä kannattaa hyödyntää ulkoilu ja auringonpaiste - ehditte viettää treffejä kotona ja sisällä sitten syksystä eteenpäin!

Treffi ideoita syksylle

Viimeisenä käydään lävitse vielä treffi ideoita syksylle. Oletko koskaan hyödyntänyt treffeillä syksyn tuomaa upeaa ruskaa? Kannattaisi.

Parhaat treffi-ideat syksylle:

 1. Ihastelkaa ruskaa - ruska on kaunis, sitä ei voi kukaan kieltää. Joskus vain ulkona oleminen ja käveleminen voi luoda positiivista fiilistä. Keltainen väripaletti suorastaan huokuu lämpöä.
 2. Shoppailemaan - jokaisessa suuressa kaupungissa on kauppakeskus jos toinenkin, niin menkää shoppailemaan. Samalla reissulla voitte olla toistenne makutuomareita. Muistakaa myös syödä ja kahvitella.
 3. Romanttinen illallinen - syksy on romanttisin vuodenaika ja se on fakta. Eli nyt jos koskaan on aika varata ravintolasta pöytä kynttiläillallista varren. Sen jälkeen voitte kävellä käsi kädessä puistossa. Kuka tietää, mihin treffit lopulta päättyvät!
 4. Mökille takkatulen äärelle - mikäli vain mahdollista, niin varatkaa mökki yhdeksi tai kahdeksi yöksi. Ei mitään musiikkia pauhaamaan, vaan olkaa vain toistenne kanssa takkatulen ääressä vilttiin käpertyneenä.
 5. Sienestämään - syksy on parasta aikaa sienestämiselle, joten tämä voi olla yllättävän hyvä treffi idea. Saatte ulkoilua, kevyttä tekemistä ja hyvällä tuurilla vielä maukkaan sienikeiton päivän päätteeksi!

Treffi ideoita - FAQ

Mitkä ovat hyviä treffi ideoita?

Hyviä treffi-ideoita on mm. illallinen hienossa ravintolassa, molemmille uusi aktiviteetti sekä lasilliset rennossa paikassa. Luonnollisesti treffi-ideoita on miljoonia, joten sinun tulee vain valita omaan (ja treffikumppanin) käteen sopiva vaihtoehto.

Mitä treffi-ideoita pariskunnalle on?

Ehkäpä romanttisin treffi-idea pariskunnalle on, että yllätät toisen viemällä hänet teidän ensitreffien miljööseen. Yritä kehitellä sinne vaikkapa piknik (jos ulkona) tai jotain muuta vastaavaa.

Mitkä on parhaat treffi-ideat kotona?

Kotona on hyvä viettää rennot treffit. Hyviä ideoita on vaikkapa leffa- tai sarjamaratoni, kokkaus, viini ja lautapelit tai joskus jopa "suoraan asiaan". 

Mitkä ovat parhaat ensitreffi ideat?

Ensitreffit kannattaa yleensä järjestää julkisella paikalla. Täten hyviä treffi ideoita on ravintola, lasilliset, urheilu ja muut aktiviteetit sekä elokuviin leffateatteriin.