Ensimmäiset treffit - miten homma laitetaan maaliin?

03.09.2023

Kun edessä on ensimmäiset treffit – miten homma laitetaan maaliin, jotta päästään myös toisille treffeille ja tutustuminen jatkuu?

Ensitreffit ovat aina jännittävä asia, sillä uuteen tuttavuuteen haluaa tehdä mahdollisimman hyvän vaikutuksen.

Joskus jännitys johtuu myös siitä, että ei tiedä kuinka kannattaisi tilanteessa toimia. Kuinka vastapuolen saa kiinnostumaan, jotta mahdollisuus syvemmälle tutustumiselle avautuu?

Yleensä ensivaikutelma syntyy meistä riippumattomista asioista, kuten kehonkielestä, tuoksusta ja ilmeistä. Siitä huolimatta on monia seikkoja, joilla on mahdollista jättää lähtemätön vaikutus ja luoda unohtumattomat ensitreffit.

Lue Deittioppaan kattavat vinkit, jotka auttavat varmasti luomaan hyvät ensimmäiset treffit ja saattamaan homman kunnialla maaliin!

Tämän kirjoituksen aihealueet:

 • Missä ensimmäiset treffit kannattaa pitää?

 • Mistä ensitreffeillä kannattaa puhua?

 • Ohjeet ensitreffeille ja mitä tehdä, jos ensitreffit jännittää?

 • Kokemuksia ensitreffeistä

 • Ensimmäiset treffit eron jälkeen

 • Mitä ei kannata tehdä ensitreffeillä

 • Kuinka pian toisille treffeille ja mitä tehdä niillä?

Missä ensimmäiset treffit kannattaa pitää?

Ensimmäiset treffit kannattaa aina sopia mieluiten julkiselle paikalle – etenkin, jos treffikumppani ei ole entuudestaan tuttu. Hyviä paikkoja ovat esimerkiksi kahvilat, ravintolat, puistot ja elokuvateatterit.

Yleensä perinteisellä puistopiknikillä tai ravintolaillallisella ei voi mennä pieleen. Nämä eivät turhaan ole ensitreffit klassikoita, mutta joissakin tapauksissa ripaus mielikuvitusta ei olisi haitaksi.

Yhteiset mielenkiinnon kohteet voivat hyvin määritellä tapaamispaikan: jos pidätte samanlaisesta musiikista, voitte mennä yhdessä konserttiin tai jos teitä kiinnostaa urheilu, treffitekemiseksi voi sopia vaikkapa keilaaminen.

Tärkeintä treffipaikan valinnassa onkin se, että tekeminen on molemmille mieluisaa.

Ensitreffit kannattaa pitää julkisella paikalla - kuten kahvilassa tai rennosti kauppoja kierrellen!

Ensimmäiset treffit puheenaiheet

Moni myös jännittää etukäteen sitä, mistä uuden tuttavuuden kanssa sitten oikein kannattaisi jutella?

Useimmat meistä rakastavat kertoa itsestään, joten uudelta tuttavuudelta kannattaa aina kysyä kysymyksiä. Älä kuitenkaan pommita kysymystulvalla – keskustelu kannattaa aina pitää rentona ja hauskana, eikä työhaastattelumaisena tenttaamisena.

Kuuntele vastaukset huolella ja jatka keskustelua luontevasti, jos huomaat treffikumppanin olevan intohimoinen puhumastaan aiheesta.

Kerro myös itsestäsi mielenkiintoisia asioita, jotta vastapuoli oppii tuntemaan sinut ihmisenä.

Jos puhuminen uusien ihmisten kanssa jännittää, kannattaa ensimmäiset treffit suunnitella paikkaan, jossa puhuminen ei ole tärkeimmässä roolissa – tällaisia ovat esimerkiksi elokuvateatterit ja konsertit. Kun olette juuri saaneet yhteisen hienon kokemuksen, voitte keskustella ja vaihtaa ajatuksia esimerkiksi juuri nähdystä elokuvasta.

Mitä kirjoittaa Tinder bioon?

Ensimmäiset treffit ohjeet

Ensimmäisiin treffeihin kannattaa panostaa huolellisesti, jotta antaa itsestään parhaan mahdollisen ensivaikutelman.

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää treffipaikan valintaan, mukavaan aktiviteettiin, omaan olemukseen ja keskustelun syventämiseen.

Ensimmäiset treffit ohjeet:

 • Sopikaa treffit mieluisaan paikkaan ja mieluiten julkiselle paikalle – hyviä treffipaikkoja ovat esimerkiksi elokuvateatterit ja ravintolat.

 • Ole positiivinen ja kiinnostunut treffikumppanistasi.

 • Kysele treffikumppanilta asioita ja kerro itsestäsi jotain mielenkiintoista.

 • Muista olla avoimin mielin, vaikka treffikumppani ei alkuun olisi tyyppiäsi.

 • Kiinnitä huomiota ulkonääkösi ja pukeudu tyylillesi uskollisesti.

 • Kerro treffikumppanille avoimesti, jos sinulla oli mukavaa – älä kuitenkaan ole yli-innokas, mikäli vastapuoli ei lämpene.

Muista aina saapua treffeille positiivisella fiiliksellä - se kantaa jo pitkälle!

Ensitreffit jännittää - mitä tehdä?

On täysin normaalia jännittää ensimmäisiä treffejä – onhan kyseessä uuden ihmisen tapaaminen, ja haluat tietenkin tehdä hyvän ensivaikutelman. Jännitystä ei siis missään nimessä kannata hävetä.

On jopa suotavaa kertoa treffikumppanille jännityksestä, jotta voitte yhdessä vaikuttaa asiaan – avoimesti ääneen kertominen voi parhaassa tapauksessa murtaa jään ja laukaista jännityksen väliltänne.

Mitä tehdä, jos ensimmäiset treffit jännittää:

 1. Juttele ystävien ja läheisten kanssa ennen treffejä. Läheiset ihmiset antavat varmasti hyviä vinkkejä siihen, kuinka ensitreffit menevät mahdollisimman mallikkaasti.

 2. Hengitä syvään. Hengittäminen auttaa lievittämään jännitystä, joten kiinnitä huomiota oikeanlaiseen hengitystekniikkaan ennen treffejä ja niiden aikana.

 3. Mieti puheenaiheita etukäteen. Pohdi muutamia kysymyksiä tai asioita, joita haluat itsestäsi kertoa, jotta vältät mahdollisista hiljaisista hetkistä johtuvan jännityksen.

 4. Valitse treffiaktiviteetiksi jotakin mieluista tekemistä. Jännitystä voi lievittää tieto siitä, että treffit tulevat sisältämään jotain itselle tuttua ja mukavaa aktiviteettia – pyri siis sopimaan treffit paikkaan, jossa koet olosi luonnolliseksi ja turvalliseksi.

 5. Rentoudu ennen treffejä. Tee jotain mikä rauhoittaa sinua, esimerkiksi lue kirjaa tai käy kylvyssä.

Ensimmäiset treffit kotona

Ensimmäiset treffit jomman kumman kotona ei ole järkevä ajatus – etenkään, jos treffikumppani on uusi tuttavuus.

Asia on toki eri, jos olette entuudestaan tuttuja tai jos teillä on yhteisiä ystäviä, jolloin treffikumppanin tiedetään olevan luotettava ja turvallinen henkilö.

Sen sijaan treffit kannattaa turvallisuus- ja mukavuussyistä järjestää julkiselle paikalle, jos se vain on mahdollista.

Ensimmäiset treffit kotona voivat myös tuntua kiusalliselta, joten toisen kodin näkemisen voi jättää hyvin tuleville treffeille.

Jos kuitenkin molemmat ovat yksimielisiä siitä, että ensimmäiset treffit toisen kotona ovat hyvä ajatus ja treffikumppani on varmasti luotettava, toki treffit voi järjestää kotona vaikkapa kokkailun merkeissä.

Ensimmäiset treffit eron jälkeen

Deittailu eron jälkeen voi tuntua vaikealta ja jännittävältä – varsinkin, jos takana on pidempi parisuhde. Treffailu kannattaakin aloittaa omaan tahtiin itseä kuunnellen.

Mitään tiettyä aikamäärettä ei ole olemassa deittailun aloittamiselle eron jälkeen, sillä jokainen toipuu erosta yksilölliseen tahtiin. Jotkut voivat olla heti valmiita järjestämään ensitreffit uuden ihmisen kanssa, kun taas toiset vaativat ensin kuukausien toipumisen.

Ensitreffit eron jälkeen voivat tuntua oudolta, mutta väistämättä auttavat eteenpäin elämässä. Treffikumppanin kanssa kannattaa keskustella, mikäli ero on hyvin tuoreena mielen päällä.

Parhaat ensitreffit eron jälkeen ovat turvalliset ja luonnolliset, joten treffikumppani ja -paikka kannattaa valita erityistä harkintaa käyttäen.

Mitä ei kannata tehdä ensitreffeillä?

Moni myöskin pohtii, millä voi mahdollisesti pilata lupaavat ensitreffit. Tämä riippuu paljon treffikumppanista, mutta on olemassa muutamia asioita, joita ei kannata tehdä ensitreffeillä.

Ensitreffeihin kannattaakin aina valmistautua huolella ja pohtia, millainen käytös ei kannata treffeillä.

Mitä ei kannata tehdä ensitreffeillä:

 • Suostua aktiviteettiin, mikä tuntuu epämukavalta

 • Esittää jotakin muuta mitä oikeasti on

 • Puhua ainoastaan itsestään

 • Olla negatiivinen tai tympeä

 • Lähteä liian aikaisin paikalta

 • Olla liian innokas ja puhua tulevaisuudesta

 • Kysellä liikaa ja mennä henkilökohtaisuuksiin

Älä ole ensitreffeillä negatiivinen tai liian tungetteleva - rennosti hyvä tulee!

Kuinka pian toiset treffit?

Jos teillä oli keskenänne erityisen mukavaa ja juttu luisti, toiset treffit voi järjestää jo hyvinkin pian. Joskus seuraava tapaaminen voidaan sopia jo ensitreffien päätteeksi, mikäli molemmat viihtyivät hyvin.

Liian innokas ei kuitenkaan kannata olla tunnustelematta ensin treffikumppanin fiiliksiä, sillä toinen voi tarvita tilaa pohdiskella tapaamistanne rauhassa.

Hyvä aika toisille treffeille voi olla noin viikon kuluttua ensimmäisistä, riippuen tietenkin kuinka kiireisiä olette.

Joskus toiset treffit voivat venyä kuukaudenkin päähän, mutta juttu jatkuu silti luontevasti siitä mihin viimeksi jäitte. Ajankohtaa tärkeämpää onkin aina se, että molemmat tahtovat tavata uudestaan.

Mitä tehdä toisilla treffeillä?

Toisilla treffeillä tunnette jo hieman toisianne, joten pahin jännitys voi olla jo laantunut. Toiset treffit kannattaa yleensä suunnitella paikkaan, jossa voitte syventyä keskustelemaan rauhassa.

Toisilla treffeillä voi myös olla hyvä näyttää itsestään jokin uusi puoli, jolloin paikan voi valita kiinnostusten mukaan.

Jos edelliset treffit sujuivat rauhallisissa merkeissä, kannattaa toisilla treffeillä kokeilla jotain aktiivisempaa – tai toisin päin. Näin tulette tutustumaan toistenne erilaisiin piirteisiin.

Se mitä tehdä toisilla treffeillä riippuu ensimmäisten treffien tunnelmasta.

Ensimmäiset treffit kokemuksia

Moni haaveilee ensimmäiset treffit alttarilla -henkisestä kohtaamisesta, jolloin toisen näkeminen saa hengityksen salpaantumaan ja edessä on rakastuminen ensisilmäyksellä.

Tällaista tapahtuu kuitenkin äärimmäisen harvoin, joten liian korkeita odotuksia ensitreffeille ei kannata itselleen asettaa.

Moni on kokenut ensitreffit uuden ihmisen kanssa kamalaksi kokemukseksi, kun taas osa on löytänyt jopa elämänsä rakkauden – kyseessä on siis täysin arpapeliä.

Joskus kohdalle sattuu uskomattomia treffejä, mutta hyvistä lähtökohdista huolimatta parisuhdetta ei synny. Toisinaan ensitreffit menevät mönkään, mutta uuden mahdollisuuden jälkeen yhteys löytyykin.

Kokemuksia on siis yhtä paljon kuin meitä ihmisiäkin, eikä muiden ihmisten kokemuksia kannata missään nimessä verrata omiin. Toki ystävien ja läheisten kanssa on hyvä keskustella ja varautua erilaisiin mahdollisuuksiin koskien tulevia treffejä.

Ensitreffit - FAQ

Missä ensimmäiset treffit kannattaa pitää?

Ensitreffit kannattaa järjestää julkisella paikalla, esimerkiksi elokuvateatterissa, konsertissa, ravintolassa, puistossa piknikillä tai urheilun parissa esimerkiksi keilaamassa. Molempien mielenkiinnon kohteet kannattaa ottaa huomioon treffipaikkaa valitessa.

Ensitreffit jännittää, mitä tehdä?

Ensimmäisten treffien jännittäminen on normaalia ja siitä kannattaa mainita treffikumppanille. Jännitykseen voi auttaa ystävien kanssa puhuminen, keskustelun aiheiden miettiminen etukäteen ja syvään hengittäminen. 

Ensimmäiset treffit suutelu – kannattaako se?

Jos treffit ovat sujuneet hyvin, voi ensitreffeillä ihan hyvin suudella. Tässä kannattaa kuitenkin tulkita vastapuolen kehonkieltä, sillä osa voi pitää ensitreffeillä suutelua liian nopeana.

Mitä ei kannata tehdä ensimmäisillä treffeillä?

Ensimmäisillä treffeillä ei kannata olla negatiivinen, puhua vain itsestään ja kysellä treffikumppanilta liikaa työhaastattelumaiseen tyyliin. Myöskään ei kannata esittää jotakin muuta mitä on tai olla liian innokas. Paikalta ei kannata lähteä liian nopeasti, eikä suostua alunperinkään aktiviteettiin mikä ei tunnu luontevalta.